Страници

вторник, 23 август 2022 г.

Разядка с печени червени чушки и орехи

    

    Тази разядка непрекъснато я осъвършенствам, като тази година малко прилича на мухамара, но не съвсем.В мухамара-та ( много е готино да повтаряте тази дума) има галета, тук няма.
    Ако искате да опитате други мои разядки, в една от първите рецепти в блога съм събрала най-любимите си, включително и първия вариант на тази:





Какво използвах:

(това количество е за двама човека да си намажат филии)

5-6 печени червни чушки
Половин печен патладжан
Печено люто чушле
Половин чаена чаша орехи
3-4 скилидки чесън
Зехтин около две супени лъжици
Сол на вкус
Супена лъжица ( равна) кимион


  • Чушките и патладжана са ви изпечени, особено патладжана трябва да е много мек като масло.
  • Люто чушле е по желание за пикантност, като може да му махнете семките, а може и да го пропуснете, но нека и то да е печено /пукано/
  • Смилате ги заедно с орехите.Моето чопърче е малко и не може да мели като крем, но според мен разядките не е необходимо да стават като пастет, а да се усещат продуктите вътре.В случая орехите не са на брашно, а се усещат по един много приятен начин.Затова дори да имате мощен уред, не ги смилайте на пастет, а на едро.
  • Добавяте зехтин
  • Овкусявате със сол и кимион
  • Ако опитате така, няма да ви хареса.Тази разядка иска да постои час-два и тогава става наистина много вкусна.Може допълнително да добавите зехтин, ако имате нужда от мазнина.По същия начин и солта и кимиона пак си ги нагласете на вкус.







2 коментара: