Страници

понеделник, 10 януари 2022 г.

Телешка супа с пелмени

 


      Преди известно време си купих от "Берьозка" пелмени.Още тогава си бях намислила, че ще ги използвам по различен начин, а именно че ще ги цопна в някоя супа.И понеже пълнежа им е телешко месо, в момента в който разполагах със същото, тя супата сама се направи.
    От същия този магазин имам купена грузинска подправка, която познавате от супата харчо, която доста хора последвали скромния ми блог, приготвиха и харесаха.Оказа се, че за телешки ястия е фантастична.



Точни количества за тази супа не са ви необходими.Тя е без застройка така, че може да я приготвите в каквото количество си искате.


Какво използвах:


сварено предварително телешко месо, като аз винаги препоръчвам джолана и телешката опашка, това е най-вкусното месо

лук

морков

целина

картоф


хмели сунели

червен пипер

магданоз и копър


пелмени


  • Нарязвате на кубчета лук, морков, глава целина и картоф в приблизително равни количества.
  • В малко от бульона на месото задушавате зеленчуците.Тъй като месото си има мазнина, друга не прибавям, но ако искате сложете олио или масло.
  • Подправяте с хмули сунели и щипка червен пипер (буквално щипка за цвят)
  • Заливате с бульона от вареното месо, аз наливам и вода когато е силен бульона.
  • Когато кипне пускам вътре пелмените.
  • Посолявам, ако в бульона няма сол.
  • Прибавям нарязани на много ситно магданоз и копър.
  • Оставям да се готви докато всичко омекне и пелмените са сварени.
  • Тази супа е по-вкусна когато постои да си поеме ароматите.
  • Ако сте прекалили с водата или пък не сте имали достатъчно бульон за желаното количество супа, добавете бучка масло.

Допълнение: тъй като не всеки има в близост руски магазин или пък не му допада да ги използва, може да замените пелмените с някаква паста, готови равиоли например или пък да си направите пелмени с плънка от месо или зеленчуци.


Рецептата за супа Харчо:

https://svetlalola.blogspot.com/2021/01/blog-post_25.html


Супата хапнахме с любезното съдействие на хлебче със семена:


https://svetlalola.blogspot.com/2022/01/blog-post_8.html





2 коментара: