Точни количества за тази супа не са ви необходими.Тя е без застройка така, че може да я приготвите в каквото количество си искате.
Какво използвах:
сварено предварително телешко месо, като аз винаги препоръчвам джолана и телешката опашка, това е най-вкусното месо
лук
морков
целина
картоф
хмели сунели
червен пипер
магданоз и копър
пелмени
- Нарязвате на кубчета лук, морков, глава целина и картоф в приблизително равни количества.
- В малко от бульона на месото задушавате зеленчуците.Тъй като месото си има мазнина, друга не прибавям, но ако искате сложете олио или масло.
- Подправяте с хмули сунели и щипка червен пипер (буквално щипка за цвят)
- Заливате с бульона от вареното месо, аз наливам и вода когато е силен бульона.
- Когато кипне пускам вътре пелмените.
- Посолявам, ако в бульона няма сол.
- Прибавям нарязани на много ситно магданоз и копър.
- Оставям да се готви докато всичко омекне и пелмените са сварени.
- Тази супа е по-вкусна когато постои да си поеме ароматите.
- Ако сте прекалили с водата или пък не сте имали достатъчно бульон за желаното количество супа, добавете бучка масло.
Допълнение: тъй като не всеки има в близост руски магазин или пък не му допада да ги използва, може да замените пелмените с някаква паста, готови равиоли например или пък да си направите пелмени с плънка от месо или зеленчуци.
Рецептата за супа Харчо:
https://svetlalola.blogspot.com/2021/01/blog-post_25.html
Супата хапнахме с любезното съдействие на хлебче със семена:
https://svetlalola.blogspot.com/2022/01/blog-post_8.html
Ох, залепнах на тази супичка!
ОтговорИзтриванеИдеята с пелмените много се хареса в къщи :)
Изтриване