Това е рецепта от тези, които са толкова лесни и непретенциозни, че просто няма как да не са безумно вкусни.И смея да твърдя, че това са най-крехките и топящи се в уста пържоли, които приготвям.
Много често ви насърчавам да импровизирате и с моите рецепти и изобщо всякакви.Този път обаче, ще ви помоля да ги приготвите така без да махате или прибавяте нещо друго колкото и да ви сърбят ръцете да го направите.Направете ги веднъж в оригинал и после вече правете с тях каквото ви идва отвътре.Просто много ми се иска да ги опитате точно в този вид и с този вкус, който аз много обичам.
С тази любима за семейството ми рецепта, ви каня на нашата трапеза днес.
Какво е необходимо за три порции:
три свински вратни пържоли
един голям морков или два по-малки
голяма глава стар лук
три скилидки чесън
4-5 супени лъжици бяло вино
един домат от консерва
няколко зърна черен пипер
брашно
сол, черен пипер, червен пипер
олио
- смесвате брашното със сол и смлян черен пипер, щипка червен пипер не прекалявайте с пиперите просто щипка или една врътка с мелничката
- овалвате пържолите в брашното и добре ги изтупвате
- в тиган, който само е намазнен (няма да ги пържим, а само ще ги запечатаме) запичаме за минута-две всяка пържола, да се получи коричка от брашното
- в отделен съд (или в същия след като свършим с пържолите) задушаваме лука нарязан на ситно, моркова, скилидките чесън също нарязани, домата и бялото вино, зърната черен пипер, буквално една лъжица вода колкото да се задушават и да не изгарят зеленчуците
- нареждаме пържолките в съд за печене и ги покриваме със соса
- печем до готовност
- соса, няма за цел да е сос в смисъл да топите хляб в него, неговата цел е да овкуси пържолите и затова не му трябва допълнителна течност
- готовото ястие го оставяте поне десетина минути след като го извадите от фурната за да се отпусне и да се оплучи съвършен резултат
- за мен това е зимно ястие, затова на тези пържоли повече им отиват люти чушлета, туршия, не свежа салата. Но това оставям на вас.Чери доматчетата, които имам в чинията са повече заради снимките, отколкото че винаги използвам такива.
Харесаха ми тези пържолки:)
ОтговорИзтриванеСтават супер крехки и много вкусни :)
ИзтриванеНа колко градуса ги печете и поставяте ли фолио?
ОтговорИзтриванеЗдравейте! Пека на 200 градуса без вентилатор.Слагам фолио само когато искам да остане повече сос, но в повечето случаи е без защото искам да останат само "на мазнина"
ИзтриванеБлагодаря от сърце!
Изтриване