Страници

петък, 31 декември 2021 г.

Капама с пиле

 

   Започнах тази година с рецепта за капама и ще я завърша с такава.



    Капамите са едни от най-вкусните зимни ястия и колкото и да са богати на продукти, те всъщност са и най-лесните, защото буквално слагате всичко в съда за печене и забравяте за няколко часа във фурната.



Какво е необходимо:


пилешко месо 

/ половин пиле/

пушена наденица или такава с подправки

/200 грама/

две глави стар лук

половин кисела зелка

дафинови листа

олио

червен пипер

две-три супени лъжици ориз


Всичко, което трябва да направите е да нарежете пилето на порции, наденицата на парчета и разбира се лука и зелено на ситно.

Нареждате в глинен съд лука, половината кисело зеле.Парчетата наденица.Слагате и ориза.

Поръсвате с червен пипер и разбърквате.

Нареждате пилето и покривате с останалото кисело зеле като отново поръсвате червен пипер отгоре.

Слагате на няколко места малки дафинови листи.

Заливате с половин чаша вода (ако ориза е повече,сложете повече)

Печете на 190 градуса от студена фурна около два часа, като накрая махате капака и оставяте да се препече зелето отгоре.

Обикновено сервирам кисело зеле с паста от хрян, но този път лютите чушлета вървяха повече.








Няма коментари:

Публикуване на коментар