Тази рецепта е без обяснения, защото аз толкова обичам домати с ориз, че какво да му обяснявам на това ястие.Когато обаче добавих маслинки се раздвоих относно кое сега ми е по-любимо.Поради тази причина ви описвам рецептата и отивам да си сипя една порция над която да разсъждавам.
Какво е необходимо за две порции:
чашата , с която мерих е с вместимост 200ml
глава лук
половин чаена чаша нарязани домати от консерва
кафяна лъжичка червен пипер
чаена чаша ориз
шепа натурални маслини
две супени лъжици нарязан пресен магданоз
олио
- Нарязвам лука на много ситно и го задушавам в малко олио и вода.
- Добавям доматите и червения пипер.Не слагам всички домати, една трета обичам да добавя почти накрая за свежест.
- Изсипвам ориза и разбърквам добре.
- Пускам маслините и добавям необходимото количество вода.
- Посолявам малко, защото маслините ми не са солени.
- Когато ориза е почти готов, прибавям останалите домати и нарязан магданоз.Харесва ми магданоза да си пусне в яденето, а не само да е поръсено с него.
- Поръсвам с още олио и разбърквам.Постния ориз си иска мазнина.
Ако ви е интересно и вкусно да използвате маслини в ястия, опитайте тази яхния:
Ако рецептата Ви харесва, ще се радвам да коментирате и споделяте.Благодаря предварително за това!
Ако рецептите, които споделям и историите, които разказвам Ви допадат, заповядайте и във Фейсбук страничката на блога:
Ориз с домати и маслини е ястие,което ни даваха още в яслата и детската градина.С костилките си правех къщичка с покрив(представете си колко много маслини е имало в една порция).Готвя го до ден днешен-любимо!
ОтговорИзтриванеНякои ястия са вечно вкусни :)
Изтриване