Половината от хлебчетата,които ви описвам направих с маслини.Да знаете,че може да се прибавят и стават разкошни.
Какво е необходимо:
брашно - 500 грама /имайте още под ръка/
пакетче суха мая (7 грама)
леко топло прясно мляко - 300 ml
1 яйце
1 яйце
2 супени лъжици олио
1 равна супена лъжица захар
1 чаена лъжица сол
ако искате да сложите маслини - около 100грама хубави натурални маслини
- В млякото добавяме маята, олиото,захарта.
- В половината брашно правим кладенче и изсипваме млечната смес заедно с едно разбито яйце, добавяме и солта и разбъркваме.
- Прибавяме останалата част от брашното и замесваме меко тесто.Може да лепне малко,но не добавяйте повече.Не го натоварвайте с излишно брашно, но и все пак трябва да получите тесто, затова винаги имайте още под ръка.
- Оставям да втаса в топла на 50 градуса фурна около половин час да си удвои обема.
- Разделяме тестото на шест части и правим хлебчета.
* В три от хлебчетата сложих нарязани и набрашнени маслини.
- Нареждаме в тава и поръсвам с брашно.
- Оставям да втасва още половин час,но вече извън фурната.
- По време на този половин час в зависимост колко бързо ви се нагрява фурната я пуснете на 250 градуса с включен вентилатор.
- Поръсваме с брашно и правим резки на хлебчетата с много остър нож и слагаме във фурната.
- Печем 2 минути на силните 250 градуса,а после намаляваме на 200 градуса
- С моята фурна бяха готови след 20 минути.
- Готовите покриваме с кърпа да се отпуснат.
Още рецепти по темата:
Ако рецептите,които споделям и историите,които разказвам ви допадат,заповядайте и във Фейсбук страничката на блога:
Няма коментари:
Публикуване на коментар