Страници

понеделник, 13 май 2019 г.

Кокосови палачинки с пресни плодове

   

     Нищо сложно няма в едни кокосови палачинки.Важното е да обичате кокос.
    Рецептата е за две палачинки за двама човека, защото въпреки че няма захар, няма друго брашно, една палачинка си е съвсем достатъчна, а моята идея е към всяка палачинка да има пресни плодове.Те добавят свежест и сладост, ако ви липсва захарта на обикновените палачинки.Затова и плодовете са важни в моята рецепта, идеално допълват тези кокосови кръгчета.



Какво е необходимо за 2 броя палачинки:

кокосово брашно - 1 чаена чаша
2 броя средно големи яйца
две супени лъжици прясно мляко
кокосово масло
пресни плодове по желание



  • Разбърквате кокосовото брашно с яйцата и прясното мляко.
  • Сместта е зърнеста и не прилича на тесто за палачинки, но с малко търпение както виждате на снимките, получават се.
  • Приготвяте си тиганче и широка лъжица или лопатка или решетъчна лъжица, с която ще обръщане палачинката.
  • Загрявате тигана и пускате буквално едно грахово зърно кокосово масло (ако ви е замръзнало) или няколко капки, ако ви е течно.
  • Махате тигана от котлона, разклащате го за да се омазни цялото дъно и изсипвате половината от кокосовата смес.
  • Със шпатулата или друга лъжица оформяте на палачинка и притискате добре.Притискате краищата навътре.Дори да се рони, притиснете добре, не се отказвайте.Лесен начин е да вземете с ръка, да оформите като топче и да го притиснете в тигана.
  • Чак когато ви е оформена палачинката, върнете тигана на котлона и печете около половин минута.
  • Със шпатулата внимателно обърнете.Затова са малки палачинките за да може да ги обърнете.Ако са големи ще се разрушат и ще имате натрошено кокосово брашно в тигана.
  • Тъй като обръщането става внимателно, ако не сте сигурни махнете от котлона и чак когато обърнете палачинката върнете обратно.
  • За другата страна печенето е същото.
  • И повтаряте с втората и така нататък, ако сте направили по-голямо количество смес.
  • Сервирайте с пресни плодове.Ако все пак ви липсва сладост, може да ги поръсите с мед.




Ако искате да опитате и традиционни палачинки, разгледайте рецептата на майка ми:




Ако са ви интересни тези по американски модел, вижте и тази рецепта:









За още споделени рецепти и разказани истории, заповядайте във Фейсбук страничката на блога:















Няма коментари:

Публикуване на коментар