Страници

вторник, 5 август 2025 г.

Градинарска пилешка супа

 

         Нарекох я така, защото в тази супа се събра половин градина, включително и едно малко червено цвекло.Получи се колкото богата, толкова и лека супа защото пилешкото месо беше гърди, крилца, гръбнака който винаги когато разфасовам пиле го отделям за супа.Получава се доста месо, но все пак зеленчуците определено преобладаваха.А както виждате не е и застроена, но тази супа просто нямаше нужда от повече.




Какво използвах:


пилешко месо (вие си решавате какво да бъде)

глава лук

морков

малка тиквичка

картоф

домат

няколко шушулки зелен боб

едно малко цвекло, което не е задължително, но нямаше къде да го сложа другаде

фиде

магданоз и копър

олио и масло



Сварявам месото заедно с глава лук и един морков, малко сол

Отделям месото от кокалите

В супена лъжица масло с малко олио задушавам намачкана главата лук, която се вареше с месото.

Прибавям нарязани на ситно моркова, картофа, боба

Тиквичката нарязвам на кубчета и също влиза в тенджерата

Заливам с бульон и оставям да се сварят

След време добавям фиде

Добавям нарязан на ситно домат, добавям и копъра и магданоза, които искам също да се готвят.

Прибавям и месото и оставям всичко десетина минути да се сготви.

Опитвам на сол

Готовата супа оставям и чак когато е само топла, а не вряла сервирам



Няма коментари:

Публикуване на коментар