Нарекох я така, защото в тази супа се събра половин градина, включително и едно малко червено цвекло.Получи се колкото богата, толкова и лека супа защото пилешкото месо беше гърди, крилца, гръбнака който винаги когато разфасовам пиле го отделям за супа.Получава се доста месо, но все пак зеленчуците определено преобладаваха.А както виждате не е и застроена, но тази супа просто нямаше нужда от повече.
Какво използвах:
пилешко месо (вие си решавате какво да бъде)
глава лук
морков
малка тиквичка
картоф
домат
няколко шушулки зелен боб
едно малко цвекло, което не е задължително, но нямаше къде да го сложа другаде
фиде
магданоз и копър
олио и масло
Сварявам месото заедно с глава лук и един морков, малко сол
Отделям месото от кокалите
В супена лъжица масло с малко олио задушавам намачкана главата лук, която се вареше с месото.
Прибавям нарязани на ситно моркова, картофа, боба
Тиквичката нарязвам на кубчета и също влиза в тенджерата
Заливам с бульон и оставям да се сварят
След време добавям фиде
Добавям нарязан на ситно домат, добавям и копъра и магданоза, които искам също да се готвят.
Прибавям и месото и оставям всичко десетина минути да се сготви.
Опитвам на сол
Готовата супа оставям и чак когато е само топла, а не вряла сервирам
Няма коментари:
Публикуване на коментар