Слагате нахута, чушката, моркова, чесъна и магданоза в чопър като чушката и моркова са нарязани на парчета, щипка сол и смилате добре.
Получавате смес, която не трябва да е съвсем като пастет, нека се забелязва какво сте сложили вътре.
Разбърквате с червен пипер, кимион и брашно колкото да спои всичко.При мен беше необходима една препълнена супена лъжица.По желание може да прибавите щипка лют пипер.
Готовата смес слагате в хладилника за поне половин час.
Загрявате олиото.
С помоща на лъжица за сладолед загребвате и оформяте кюфтенце.Пускате в горещото олио колкото ви се събират в съда за пържене.Готовите фалафели вадите върху хартия или решетка.
Като всички зеленчукови кюфтета и тези имат нужда от млечен сос.Просто си искат свежест и за мен обикновено кисело мляко ми е най-добре.Но може да развихрите фантазията си и да си измислите някаква млечна комбинация по ваш вкус.
Чудесна рецепта! Вече изпробвана и от мен!
ОтговорИзтриванеМного се радвам, благодаря! :)
Изтриване