Когато дойде това време на годината в повечето ми ястия започват да се срещат зимата и пролетта.Хладилника ми се пълни с пролет, но във фризера е останала зима и за да се освободи място, смесвам всичко.Така се получи и с тази супа, която трябваше да е само пролетна с месо и зелении
Пролетна чорба с месо или чорба с месо и зелении
Какво използвах:
сварено свинско месо около 250-300 грама заедно с бульона
глава стар лук
червена чушка/може и зелена
морков
две-три лъжици ориз
спанак, лапад, манголд
пресен лук и чесън по един стрък
малък домат
пресен джоджен
магданоз
олио
сол
Застройка: едно яйце, половин кофичка кисело мляко, толкова прясно мляко,супена лъжица оцет
Нарязах на ситно лука, моркова, червената чушка (моята е замразена), пресните лук и чесън.
В тенджерата ги сло жихс вода само колкото да ги покрие и оставих да се задушават като прибавих и ориза за да се готви и той
Когато омекнат или поемат водата, прибавям нарязан малък домат, червен пипер, нарязан джоджен и магданоз и заливам с бульона в който е варено месото.Количеството е като пет-шест порции.Ако бульона не е достатъчен прибавям гореща вода.
Прибавям нарязано или накъсано свареното месо.
Накрая прибавям зелениите.Моите са пресни спанак, малко лапад и оказа се, че имам замразен манголд.
Оставям на слаб котлон десетина минути.
Супата и така е добре, но исках да има и застройка.Моите застройки са различни според наличностите.Често слагам само кисело мляко с малко брашно когато искам да е гъста, но в тази супа има ориз и достатъчно зеленчуци така че без брашно, но пък имаше нужда да е леко кисела затова застроих с едно яйце, половин кофичка кисело мляко, толкова прясно мляко и супена лъжица оцет.
Няма коментари:
Публикуване на коментар