Копривата ми е около две големи чаени чаши (250ml) в нарязан вид.
Всичко зелено ми е нарязано на ситно и го задушавам в супена лъжица олио и малко вода (почти да ги покрива).Когато почти омекнат прибавям ориза една чаена чаша със същата вместимост, т.е. същата с която отмерих копривата), поръсвам с червен пипер, джоджен и сол.
Прехвърлям в тавичка и заливам с вода, като водата ми е малко повече от едно към три и ако се поеме преди да е готов ориза, доливам гореща по време на печене.
Водата е повече, защото искам ястието да е леко течно.
Правя две кладенчета и чуквам яйца в тях.
Връщам и запичам докато стегнат.
Готовото ястие го изваждам и покривам с друга по-голяма тава или кърпа или вестник за да си остане сочно, но все пак малко да се охлади.
Добър ден! Това е рецептата ми за днешния ден!
ОтговорИзтриванеБлагодаря за доверието, надявам се, че ви е харесала :)
Изтриване