Село е.От една страна нямам време за сложни ястия, от друга в момента когато уж ще изпека просто пържоли или кюфтета и сменям посоката към нещо различно, с което си усложнявам живота, но пък става интересно и още повече вкусно.
Първата рецепта е бърза, в нея наистина не се старах, но вложих малко въображение и се получи много вкусно.
Пържоли с лютеница на фурна.
Какво е необходимо:
четири вратни пържоли
четири супени лъжици лютеница
кашкавал
сол
олио и вода
картофи
Пържолите са само нарязани
Наредих ги в намазнена тавичка, като леко ги посолих и ги намазах от двете страни с лютеница.Използвайте любимата си лютеница, защото тя ще определи вкуса на ястието.Моята е печена едросмляна лютеница, която си правя през есента.
Обелих и нарязах четири картофа, които разпределих между пържолите.Тях само поръсих с малко сол и напръсках с олио.
Налях малко вода, колкото да се покрие дъното.
Завих с хартия за печене и фолио и пекох на 220 градуса около час.
Махнах фолиото когато са готови и наредих резени кашкавал.Аз много обичам кашкавал и когато слагам искам да е много, да се усеща, а не просто настърган за красота.
Върнах в изключена фурна и оставих да се запече малко.Нека не се препича, а само да се разтече и образува лек загар.
И се получиха пържоли с вкус на лято.
На село правят големи ремонти, сменят тръби, правят шосето.Поради което спират водата. И един нормален човек, който разполага с мляно месо ще направи принцеси с кайма, с кашкавал, ще си улесни живота с минимум усилия, но не и аз. Аз реших да смеся каймата с чушки,картоф, подправки.И пак, един нормален човек би направил кюфтета, аз реших да е шницели, при което така се омазах, че отиде едно руло кухненска хартия, защото нали споменах, че няма вода?
Шарени шницели
Какво използвах:
половин килограм кайма смес
половин зелена и половин червена чушка
един настърган картоф
глава лук нарязана на ситно
едно яйце
магданоз, чубрица, малко кимион
брашно и още едно яйце
смесих месото с изброените съставки
оформих плоски по-големи кюфтета
всяко поръсвах с брашно, изтупвах и намазвах с яйце
пържене в олио до готовност
И малко ранна пролет на село
Няма коментари:
Публикуване на коментар