Ако не беше любопитството ми да използвам новата ми силиконова форма разделена на триъгълници, нямаше и да помисля да правя сладкиш.Нито ги умея, нито ги обичам.За протокола само ще поясня, аз не съм от онези дето не ядат сладко и държат да го знае половината свят, аз обичам сладкиши, но не ги обичам много сладки.Израстнала съм с баба диабетичка и покрай нея никога не е имало сладко, тя дори в компоти и конфитюри не слагаше.Което пък в един момент се оказва плюс за мен, защото не консумирам много захар.
https://vkusenden.blogspot.com/2024/03/blog-post_24.html
и си казах, защо пък тази смес да не я разпределя във формата.Най-много нищо да не стане.
То пък стана и то доста добре, но вие ако решите да опитате, печете си в нормална тавичка.Защото проблема с тази е че трудно се пренася силиконова тавичка с течна смес до фурната.Наложи се да я сложа върху тавичката ми за пица.
От оригиналната рецепта на Дарето използвах основните съставки, промених само добавките защото с такива разполагах
Какво използвах:
чаена чаша брашно (вместимост 250ml)
чаена чаша захар ( следващият път бих я намалила, за мен е убийствено сладко, но ако не ви притеснява следвайте това количество)
10 грама бакпулвер или едно пакетче
супена лъжица бурбонска ванилия (едно малко пакетче)
супена лъжица лимонови корички (пак едно пакетче)
три яйца
150 ml кисело мляко
100 ml олио
сушени плодове около три супени лъжици накиснати в толкова бренди
Смесих башното със захарта, ваниията, лимоновите корички
Разбих яйцата с олиото и киселото мляко
Двете смеси ги смесих и прибавих накиснатите плодове заедно с брендито
Разсипах сместта във формичките и пекох на 180 градуса половин час.Преди да разпределя сместта си намазних малко готварска хартия и с нея минах гнездата на силиконовата форма.
Дарето слага заливка, сервира красиво, аз само ги извадих от формата и сервирах с горчиво кафе.
Няма коментари:
Публикуване на коментар