Не размразявайте предварително замразени зелении.Може да ги натрошите с ръка, те са нежни и това става лесно и ведага ги слагате в ястието, дали е яхния, супа или просто запържвате така.
Използвам тиган.
Нарязах зелената част на два зелени лука и пресен чесън.Защо само зелената част? Защото исках да стане бързо, освен това равномерно да омекнат заедно със зелениите
Задуших ги в малко олио, прибавих зелениите на части докато се отпуснат и съберат в тигана.
Поръсих с чаена лъжичка червен пипер, нарязан домат от консерва, сух джоджен и налях към 100ml вода.Посолих леко.
Може да ви се струва, че щом се използват такива нежни листенца, ястието е готово щом се отпуснат.Да, ама не, гответе на слаб котлон поне десет, че и малко повече минути.Те са замразявани свежи и си искат готвене.
Накрая разбутах зелената част и чукнах две яйца.Под капак докато стегне.Ако имате сос може да ги обливате с него.
Исках да проверя как ще се получи и на едната половина сложих масло, буквално съвсем малки парченца.Бих казала като стружки от моя бранш, но за някой може да е стърготини.
След като белтъците стегнаха, а жълтъците имаха рохка част в средата, изключих.
На другата половина поръсих съвсем леко зехтин и поръсих яйцата с червен пипер.
И накрая, най-трудния за снимане цвят е зеленият.Кошмарна работа е!
Няма коментари:
Публикуване на коментар