Може да ви е странно, че слагам в заглавието поръската, но истината е черния сусам придава един уникален вкус към всяка хапка.
Какво използвах:
коприва
кори за баница
(моите бяха от точените турски, не много дебели)
стотина грама сирене, което зависи от това колко е солено
две препълнени супени лъжици масло
черен сусам за поръсване
Копривата бланширах, отцедих много добре (дори попих с кухненска хартия) и нарязах
Разтопих две пълни лъжици масло.
Взех една кора за баница (от онези точените турски) и понеже е огромна я накъсах на две.
Сгънах ги да се оформи квадрат.Едната намазах обилно с масло.
Отгоре сложих другата кора и отново намазах с масло.
Разпределих копривата, натроших сирене.
Завих на руло.Разязах на няколко места, но не докрая.
Отгоре отново намазах с масло и поръсих с черен сусам
Завих и пекох на 200 градуса докато се зачерви.Около десетина минути, защото реално няма яйце в плънката, което трябва да се пече.Но може да се намаже отгоре с малко жълтък.
Вадя и покривам с кърпа да се отпусне.
Няма коментари:
Публикуване на коментар