За вас наличието на огромно количество зелении може да ви говори само и единствено за салата, но при мен толкова много наистина ми е много, а когато се отвори пакета е добре да се използват веднага.Затова след като ми остана половината трябваше да измисля нещо друго.И се сетих, че когато имам спанак правя или пита или тестото за тази пита пека в по-голяма тавичка с идеята да е тънка, за де нареже на парчета и да се хапва лесно.И понеже този точно вариант не съм описвала, ето как тази рецепта се появи в блога.
Какво използвах:
две яйца
две препълнени супени лъжици кисело мляко с чаена лъжичка бакпулвер вътре
сто грама натрошено сирене /моето е овче/
около петдесет грама настърган на едро кашкавал
две супени лъжици зехтин
250 грама брашно
около чаша нарязан микс от зелении, но може и да е само спанак примерно или лапад
(размера на чашата е без значение, защото може да сложите и голяма от 250 мл , може и една шепа само, при мен толкова беше останало)
- Смесвате всичко по реда в който съм описала съставките.Само обръщам внимане, ако сте измили зелениите в момента, да ги подсушите, правя го с готварска хартия.
- Изсипвате в плитка тавичка, преценете да използвате такава, че да получите тънки резени
- Печете на 200 градуса около 15-20 минути.Когато получи хубав загар е готова
- Вадите, покривате с кърпа и след двайсетина минути режете на парчета, не много големи.Затова е подходящо за път, защото не се рони на трохи и се хапва лесно.Освен това студени също са вкусни.
Няма коментари:
Публикуване на коментар