Позволявам си да ви предложа тази толкова лесна за приготвяне рецепта, защото аз си я приготвям по един мой си начин.Често съм споменавала, че поради разни там причини най-вече здравословни, в къщи не се е пържило от много години, поради което аз така съм свикнала, че в повечето ястия нищо не запържвам.Оказва се сега, че един навик който имам, всъщност е доста здравословен.Което не означава, че не обичам пържени картофи разбира се, но те са друга тема.
Така се случи, че отдавна исках да споделя нещо с всички фенове на блога, нещо което ме притесняваше отдавна, да не кажа че и много ме дразни.Защото виждам как хора си приготвят пастата по един неправилен начин.И се дразня не за друго, ами защото искам всички да я ядат по вкусния начин.
Какво е необходимо:
това е да кажем за две порции
два-три добре узрели големи домата или една малка консерва домати
две скилидки чесън
(чесъна е хубаво нещо, но не трябва да се прекалява с аромата и присъствието му)
две-три супени лъжици зехтин
сол и захар
паста
(в количеството ѝ няма да ви се бъркам, но преценете да е за вашите две порции)
- В тенджера с вряща леко посолена вода пускам пастата.
- В друга тенджера изсипвам настъргани доматите или консервата, зависи с какво разполагам и кое време в годината е.
- Пресовам вътре скилидките чесън и на слаб котлон изварявам излишната вода от доматите, като в същото време те се готвят.Затова понякога ако консервата е гъста, добавям и малко вода за да може доматите да са готвени, не просто сгъстени.
- Когато доматеният сос е сгъстен колкото ми се иска, посолявам и поръсвам с малко захар (зависи колко са кисели, като често използвам кафява нерафинирана захар, не само за да не използвам бяла, а защото придава един особен трапчивосладък вкус)
- Така приготвям доматен сос за какво ли не, това е моят начин.Но в този случай ще правим паста, затова сварената паста изсипвам в соса, добавям лъжица две вода от тази, в която сме варили пастата и оставям няколко минути.Всъщност зависи колко още искам да е сварена пастата.Аз лично си я обичам сварена, така че оставям соса хубаво да попие и поеме, но все пак да остане рядък.По добре да ви остане сос, отколкото да имате суха паста.
- Паста с доматен сос по мое мнение се яде гореща.Е, не да си изгорите устата и да не усещате никакъв вкус с часове наред, но все пак да е топла.
- Сервирам готовата паста като в тенджерата винаги остава от соса и си слагам допълнително и от него.Много обичам да си накъсам пресен босилек отгоре.
- И това е.Семпло, но винаги вкусно.И никога не ми стига.
Точно така обичам пастата и аз! Добре сварена и постояла в соса. Само добавям в соса и малко черен пипер, освен сол и захар, и сушен босилек! Поздрави!
ОтговорИзтриванеНе можах да се логна с име, Соня Шатева
ОтговорИзтриване