Петдесет нюанса червено или как една торба камби няма край.
Булгурът не ми е традиционен продукт.Аз винаги го свързвам с един десерт, който баба правеше с булгур и понеже тя не беше по готвенето, няма как да не го помня.Но напоследък си експериментирам с едни камби, които не свършват и не свършват и затова реших да опитам и с такава плънка.И веднага ви казвам, че ако си нямате камби, но обичате булгур на нещо като яхния да кажем, то плънката си е вкусна сама за себе си.
Какво използвам:
четири камби
половин чаена чаша булгур, който накиснах във вода за няколко часа
една-две гъби (зависи колко са ви големи, а моите бяха огромни)
половин стрък праз
домат
сушени листа целина, мащерка, гюзум
( с подправките може да си направите собствена комбинация)
сол
олио
- Първо отрязах от домата четири тънки резена, в които да покрия камбите при печене.Може да си използвате и капачетата, може да сложите на някои капачета, на други домат.Казвам ви тези комбинации, защото използвам в плънката нарязани две от капачетата на камбите.Другите си ги оставих за супа, но вие може да ги използвате сега.
- Нарязах на ситно праза, домата (без резените), две от капачетата на камбите, гъбата.
- Задуших в олио докато омекнаха.Казвам задуших, а не пържих, защото те веднага си пускат течност и всъщност се задушават.
- Прибавих булгура (който ми беше накиснат предварително във вода) и разбърках.Ако той има нужда от повече варене или не е останала никаква течност от зеленчуците, прибавете малко вода.
- Посолих и поръсих с подправките.
- Всяка камба леко посолих.
- Напълних камбите, отгоре сложих резените домат и поръсих с малко магданоз, но не е задължително.
- Наредих в тавичка, поръсих с олио и пекох на 200 градуса около 40 минути.Ако прецените, че булгурът ви има нужда от вода, налейте малко на дъното и сложете капак или покрийте с фолио, което махнете накрая за да се запекат
- Исках да са напълно изпечени и омекнали.Печенето зависи от големината им все пак, моите са доста месести и се наложи повече печене.
- Оставих да си починат в тавичката докато се охладиха.
Няма коментари:
Публикуване на коментар