Вдъхнових се за тази рецепта от една друга подобна за пълнени камби само че в постен вариант и понеже имах достатъчно камби за експерименти си направих за обяд и вечеря отново само че с мляно месо.
Ако ви е направило впечатление, че говоря за мляно месо, то е защото не харесвам думата кайма.Като цяло не харесвам и готовите кайми, предпочитам мляно месо, че даже и кълцано само.
Ако ви е направило впечатление, че говоря за мляно месо, то е защото не харесвам думата кайма.Като цяло не харесвам и готовите кайми, предпочитам мляно месо, че даже и кълцано само.
Рецептата за постните камби: https://svetlalola.blogspot.com/2023/11/blog-post.html
Какво използвах:
четири камби
за всяка камба по две супени лъжици мляно месо
(обикновено когато пълня нещо ми е трудно да кажа общо количество, защото зеленчуците, които пълним може да са с различни размери, затова винаги препоръчвам да прецените според вашите)
стрък праз
(не голям, но все пак да има едно добро количество)
половин домат
(или две-три супени лъжици домати от консерва нарязани)
джоджен/гюзум - аз сложих една лъжичка сух и няколко листенца пресен
сол
олио
- Почистих камбите, но си оставих капачетата и за красота и за да покриват плънката, така че тя да не остане суха.
- Всяка една камба поръсих с малко сол и с ръка разнесох от вътрешната страна.
- Задуших праза в малко олио и вода, добавих нарязан домат, джоджена, малко сол (ако ползвате готова кайма и тя е солена, пропуснете посоляването)
- Задушената част смесих много добре с мляното месо (него не го запържвам) и напълних камбите.
- Сложих капачетата, притиснах ги и наредих в тавичка.
- Поръсих ги с олио и налях съвсем малко вода на дъното на тавичката.
- Пекох на 200 градуса докато хубаво омекнат.Добре е камбите да са изпечени добре и да не хрупат, даже ако се запекат до леко прегоряло ще е още по вкусно.
- След като бяха готови ги оставих малко да постоят, не ги сервирайте врели нищо, че не са постни.
Няма коментари:
Публикуване на коментар