Ще си кажете, хайде сега чак пък да записва Светла някакви си принцеси.Да, ама вие забравяте, че аз в блога си записвам рецептите не само заради вас, а защото ги забравям.А понякога едно листо боксилек прави една рецепта различна и не ти се иска да я забравиш.
Какво използвах:
селска багета / франзела / хляб
(за по-голям ефект трябва да е дълъг хляб, който се нарязва по дължина)
чаена чаша нарязан спанак
(количеството е приблизително)
едно яйце
половин чаена чаша натрошено сирене
една чаена чаша настърган кашкавал
(една част ще ползваме за поръсване отгоре)
няколко листенца пресен босилек
масло ( по желание)
Разрязвате багетата или франзелата по дължина.Ако използвате хляб, нарязвате го на филии но пак така по дължина.
Смесвате спанака, с натрошеното сирене и половината от настъргания кашкавал.Добавяте нарязани на ситно свежи листенца босилек.Тази смес споявате с яйце.Ако ви е малко, сложете две.
По желание, аз не го направих, но ще е още по-вкусно да се намаже хляба с масло.Разпределяте сместа отгоре.Поръсвате с кашкавал за красив вид.
Печете на фурна, на парти грил, на еър фрайър докато стегне и се запече кашкавала отгоре.
Аз ги пекох във фрайъра за пет минути на 180 градуса, но времето зависи колко плънка сте сложили на хляба.
Вадите и нарязвате на парчета.Така се хапва много по-лесно, особено ако сте сложили прилично количество плънка, което аз лично силно препоръчвам.
За повече количества, знаете си вече, увеличавайте продуктите.
Топ! Нямаше да ми дойде на акъла да сложа спанак в принцесите 😃
ОтговорИзтриванеБлагодаря! Видях преди време тази плънка в тарт или нещо подобно, от мен си сложих обаче босилека и стана чудо, много вкусно :)
Изтриване