За тази рецепта няма да се обяснявам много.На кулинарите им е ясно, че млечните сосове не винаги са фотогенични, но затова пък са много вкусни с един леко кисел вкус, който тук дори е по-силно изразен с резени лимон.Не за пръв път използвам лимон в ястия при това лимон, който не е за украса, а се готви в соса и за мен е много приятно и определено отваря апетита, ако разбира се имате проблем с апетита.
Какво е неоходимо за три порции с допълнително:
агнешко месо - 400 грама
50 грама краве масло
супена лъжица олио
два моркова
супена лъжица доматено пюре
половин връзка магданоз
половин лимон
едно яйце
чаена чаша кисело мляко (150ml)
зърна черен пипер
сол
- Месото се нарязва на малки парчета и се задушава в мазнина (маслото и олиото) заедно с нарязания лук и настъргани моркови до омекване.Забележка: може да сварите предварително месото, тогава прескачате задушаването му и след като задушите лука и морковите, го добавяте, а после заливате с бульона)
- Прибавят се доматеното пюре (или нарязан половин домат)
- Залива се с топла вода, пускат се зърна черен пипер.
- Оставя се десетина минути.
- Прибавят се нарязан на много ситно магданоз, лимона нарязан на малки резенчета.
- След няколко минути се прибавят яйцето разбито с киселото мляко.
- Посолява се на вкус и ястието се оставя десетина минути да си почива за да поеме ароматите си.
Допълнение: в последствие се замислих, че ако направя соса още по течен, от това ще стане разкошна супа.
Няма коментари:
Публикуване на коментар