Страници

вторник, 12 април 2022 г.

Пилешки шишчета на грил тиган

    


     Няма много да се обяснявам с тази рецепта, освен че шишчетата стават много вкусни и сочни, като за това допринася и факта, че са от пилешки бутчета.В блога имам и друга рецепта за шишчета от пилешки гърди, но те са летен вариант така да се каже, защото към тях в тигана слагам и зеленчуци на грила.

Рецептата за другите пилешки шишчета:

 https://svetlalola.blogspot.com/2021/08/blog-post_11.html




Какво използвах:


пилешко месо от обезкостени бутчета - около 300 грама

няколко гъби

червена чушка

зелена чушка

глава лук


супена лъжица зехтин 

лимонов сок от половин лимон

супена лъжица сух риган


сол




При мен излязоха шест шишчета, но разбира се това зависи колко са ви дълги самите шишчета, колко месо и колко зеленчуци искате да има на едно.Изобщо пак си има импровизации и както винаги ви насърчавам да ги правите.

  • нарязвам месото на хапки и ги обърквам с подправките: риган, зехтин и лимонов сол.На този етап не слагам сол
  • нарязвам лука и чушките на парчета, гъбите на половинки
  • намокрям дървени шишчета и нареждам месо и зеленчуци
  • пека на грил тиган (котлона е на слабо),като предварително с малко готварска хартия потопена в олио съм намазнила тигана.
  • чак когато обърна първия път поръсвам със сол и тъй като аз не обичам много солено го правя само от едната страна, но ако обичате солено, посолете и от двете страни

  • сервирам с наричаната от мен средиземноморска салата от домат, краставица, лук, зелена чушка, овкусена със зехтин, сол и много сух риган, който стривате много добре.Салатата приготвям предварително и докато станат шишчетата тя стои и си поема ароматите, нещо което смятам за абсолютно  необходимо, за да усетите точния вкус.






2 коментара:

  1. Прекрасни шишчета Светле,
    Красиви и вкусни.И аз правя шишчета и скара и мариновам по различен начин.Така с лимонов сок мариноват в Гърция.Една позната работеше там в заведение и точно с лимонов сок и зехтин правят маринатите за мариноване на месо и шишчета.И аз взаимствах този метод.Стават чудесни мариновани шишчета, пържолки, филета .
    Поздрави , бъдете здрави !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Наистина се получиха красиви и много вкусни, благодаря ти

      Изтриване