Баба гануш щеше да си е чисто и просто разядката с патладжан на баба ви Ганка,ако не беше прибавянето на една съставка,която директно я изстрелва в менюто на Близкия Изток и това е тахана.
Какво е необходимо:
два средноголеми патладжана (около половин килограм)
сусамов тахан - 2 супени лъжици
две счукани скилидки чесън
зехтин - 2 супени лъжици
магданоз - нарязан около 2 супени лъжици
сока на половин лимон
кимион - 1 кафяна лъжичка
сол - чаена лъжичка
- Патладжаните се изпичат,обелват и намачкват.
- Добавят се тахана,счукания чесън,зехтина,кимиона,нарязания магданоз.
- Лимоновия сок и солта ги добавете на части докато ви хареса на вкус.Аз обичам и аромата на кимиона,затова сложих препълнена лъжичка.
Хлебчетата от снимката са тези чудни ХЛЕБЧЕТА С ПРЯСНО МЛЯКО
И още ЛЕТНИ РАЗЯДКИ
И още ЛЕТНИ РАЗЯДКИ
Ако рецептите,които споделям и историите,които разказвам Ви харесват,заповядайте и на страничката на блога:
Няма коментари:
Публикуване на коментар