Страници

събота, 28 ноември 2020 г.

Солена палачинкова торта

 


    Солените палачинкови торти са с безкрайни възможности за приготвяне.Това, което ви трябва са палачинки и нещо с което да ги намажете за да получите добра торта, защото без мазило по добре просто си напълнете палачинките поотделно.Ако имате крема сирене и/или майонеза, това ще ви гарантира едно добро обединение да го наречем на продуктите.Намазвайки с тях всяка една палачинка, всичко друго което сложите между тях ще се "държи" за тях и после всяка хапка ще ви е цяла.С една дума всичко ще се спои като една истинска торта.
      Оттук насетне какво да сложите между намазаните палачинки е въпрос на желание и наличности в хладилника.
    Палачинковата торта е страхотно предястие.Бих казала, че е добро за гости, но кой вече кани гости в къщи.Затова цялата тортичка ще си е само за вас.

Какво използвах аз:

палачинки

крема сирене

майонеза

шунка

гауда

сварено яйце

кашкавал


Палачинките са ви готови.Вие изберете как да ги направите.Дали просто ще забъркате брашно и вода или ще добавите и прясно мляко и яйца.Дали ще ги направите по бързия начин с кисело мляко и сода, каквито аз най-много харесвам.Дали ще помолите майка си, стринка си, баба си да ви направят или ще си купите готови, няма абсолютно никакво значение за една торта.

Палачинките на майка с прясно мляко

Оризови палачинки /защо не?/

Марудници


Ввяка една палачинка намазвам с крема сирене или майонеза или редувам.Мажа палачинката преди да я наредя на тортата за да ми е по лесно, защото иначе се размества или пък не се намазва равномерно.

Между намазаните палачинки редувам шунка, слайсове гауда, настърган кашкавал.

Отгоре хубаво наръсвам с настърган кашкавал и настъргано сварено яйце за цвят.

Ако постои малко ще режете парчетата по-добре, защото всичко се споява.

На въпроса Защо си игра да правиш торта, не можеше ли всеки поотделно да си маже палачинки?, отговарям: Една торта направих само с пет палачинки и заради богатата плънка всички си хапнахме добре.Ако бяха поотделно всеки сам щеше да излапа по пет.Затова ги обичам тези палачинкови торти




Няма коментари:

Публикуване на коментар