Страници

вторник, 10 ноември 2020 г.

Солен хлебен пица-пудинг

 

Дилема: много ви се яде пица, но в същото време ви е останал повече хляб, който не може да стои още един ден.

Решение: тази вкусотия!


    Измислих му това име, защото принципа на приготвяне е като на сладкия хлебен пудинг, само дето не е сладък и повече прилича на пица.Но и пица не е Затова голям зор видях с името.Въпреки, че не аз съм го измислила, преди време видях нещо подобно, но не помня какво име му бяха дали.Затова приемете това или си го наречете по ваш вкус.Защото тя и рецептата може да си я направите по ваш вкус, аз само ви давам идеята.


В моите любими рецепти обиновено количества не се спазват и това предполага, че от една идея може да си направите много рецепти.


Какво ви е необходимо:

количествата и продуктите са каквото и колкото имате на разположение в хладилника


хляб

домат

колбас (по желание, аз не сложих)

маслини (без костилки, да не стане някое зъбно недоразумение)

пушено сирене

всякакво сирене

моцарела

чушки по желание

царевица може

... каквото искате може


яйца, прясно мляко, сол




Както виждате единствените задължителни продукти в един хлебен пудинг са хляба, яйцата, прясното мляко и малко сол.Оттам насетне който както иска.


  • Начупвате хляба на хапки.Да не вземете да го режете на кубчета с определен размер.Не, идеята, че сте гладни и няма време за мерки и теглилки.
  • Изсипвате хляба в тавичка.
    Аз напоследък винаги слагам хартия за печене, не само че се вади по лесно ястието, не само че си запазвате чиста тавичката, ами и попива излишната течност и долната част не става на наквасена каша.Но в случая може и без нея, отново нещо което не е задължително в тази рецепта.
  • Нарязвате всички продукти на парченца и ги изсипвате при хляба.Разбърквате добре да има от всичко навсякъде и заливате със смес от яйца и прясно мляко и щипка сол.Притиснете всичко така, че дори да не е залято да се е намокрило.Ако има останали сухи хапки, те ще прегорят и ще станат сухи, но пък ако обичате хрупкава коричка, ето че и това може да не спазите.
  • Може да настържете кашкавал допълнително отгоре.
  • Не прекалявайте с прясното мляко обаче, защато трябва да стегне всичко, а не просто хляба да е мокър.Затова нека има яйца, а млякото да не е повече.
  • Печете на 200 градуса (може и повече) докато стегне.




Няма коментари:

Публикуване на коментар