Страници

вторник, 25 февруари 2020 г.

Зеленчукова супа в зелено


   С тази заплаха от грип си мисля, че няма да е лошо организмите ни да са готови за подобна атака.Нямам предвид да ги охраним, а да ги подсилим с витамини и разни полезни елементи.Доколкото това е възможно с днешните зеленчуци де, но да се надяваме, че все един от елементите в зеленчуците ще има някакво полезно действие.

   Тази супа е с един много приятен българо-средиземноморски аромат.Сух джоджен в самата супа, а напкрая поръсена с пресни листенца босилек.Свежест в тези студени и болни дни.


Какво използвах:

250 грама спанак
морков
парче целина от глава (количество като моркова)
един по-голям картоф

супена лъжица ориз

половин чаена чаша прясно мляко
три супени лъжици заквасена сметана

сух джоджен
пресен босилек
зехтин
сол



  • Нарязах картофа на кубчета, а моркова и целината настъргах за да омекнат по бързо.
  • Картофите, морковите, целината и ориза залях с малко вода, само колкото да ги покрие и оставих да се сварят.
  • Когато поеха водата и омекнаха, добавих нарязан спанака, посолих и добавих сух джоджен
  • Залях с вода за три порции и оставих докато спанака се попари.
  • Отделно смесих прясно мляко със заквасена сметана и застроих супата.
  • Изключих от котлона и поръсих със зехтин отгоре.
  • Супата я оставих да постои половин час и тогава сервирах като към всяка порция накъсах листа пресен босилек




Ако спанака ви е любим зеленчук, опитайте моята пилешка супа, в която за свежест и вкус добавям от него:




Опитайте в комбинация с още един полезен зеленчук,кейла:



И една божествена спаначена пита, която свършва за отрицателно време у нас:



И още една зеленчукова витаминозна супичка:



И една любима супа с тиквички:










2 коментара:

  1. Изглежда много вкусно, Светле! Нямам търпение за даровете на пролетта, коприва, лапад, разни други зеленийки:). Поздрави!

    ОтговорИзтриване