Страници

сряда, 19 декември 2018 г.

Пилешка супа със спанак и чудна застройка


   Официално заявявам,че подобна пилешка супа правя за първи път.Не само,че сложих спанак,ами вместо фиде или начупени тънки спагети,както си зная, сложих ориз.Никога не съм го правила,защото никога нямам доверие на ориза в супи и почти не го използвам в супи.Да де,ама то винаги има нещо за първи за път.
   А с тази застройка,още по официално заявявам,че ще правя такава и на други супи.Направи супата много лека и млечно кисела.Не мога да го обясня точно,затова ще се наложи да го пробвате.Спанака добави свежест,но със заквасената сметана определено вкуса стана невероятен.
   И накрая,но не по важност,ако си имате сварено пилешко месо,супата се приготвя за не повече от 12 минути.


Какво използвах:

половин сварено пиле,варено във вода за четири порции с малко сол
лук
картоф
парче от глава целина (наполовина на картофа)
морков
червена чушка
две супени лъжици ориз
чаена лъжичка червен пипер
бейби спанак (буквално загребах една шепа)
супена лъжица олио
сол

едно яйце
чаена чаша прясно мляко
две пълни супени лъжици заквасена сметана
(ако не ви се занимава,сложете си нормално кисело мляко)
супена лъжица оцет


  • Накъсвам свареното пилешко месо.
  • В олио и малко вода (да покрие дъното),задушавам нарязани лука,моркова,целината,картофа и червената чушка.
  • Поръсвам с червен пипер.Разбърквам
  • Прибавям и ориза,разбърквам и оставям така.Все още не наливам бульон.
  • Когато ориза поеме течността,заливам с бульона,в който се е варило пилето и пускам месото.Ако ви е малко бульона,добавете вода.
  • Оставям да се готви докато омекнат и ориза и картофите.
  • Нарязвам спанака и го пускам в супата.Ако използвате по стар спанак сложете го малко по-рано,но бейби спанака се попарва веднага.
  • Правя застройка от яйце,прясно мляко и заквасената сметана.Оцет за да не се пресече яйцето.
  • Процедурата я знаете.Разбърквате застройката,взимате от горещата супа с черпака и уеднаквявате температурите.Чак тогава изливате застройката в супата.Ако обичате гъсти супи,сложете лъжица брашно.
  • Посолявам,разбърквам и точно преди да заври махам от котлона.
  • Не я сервирам веднага.Оставям пет-десет минути и тогава.
  • И още нещо различно.Обикновено пилешките супи са ми по-вкусни като си добавя оцет или от маринатата на люти чушлета.За тази обаче повече подхождаше лимонов сок.Много свеж лимонов сок.







А моята обичайна пилешка супа до този момент изглеждаше така:






Няма коментари:

Публикуване на коментар