Какво е необходимо за една малка пита (моята тавичка е с диаметър 20см) :
яйца - 2 броя
сирене - 150 грама
кисело мляко - 2 с.л.
олио - 1 с.л.
брашно - 1 чаена чаша
бакпулвер - 1 пакетче
спанак (или друго зелено) - 200 грама
- Бланшираме спанака в солена вряла вода,отцеждаме го добре.
- Разбиваме яйцата,добавяме сиренето,киселото мляко,олиото,нарязания спанак и разбъркваме добре
- Добавяме брашното с бакпулвера и отново разбъркваме.Ако е гъсто увеличаваме киселото мляко,ако е рядко добавяме още малко брашно.Знаете как е,почти винаги се налага нещо да се измени за идеален резултат.
- Изливаме сместта в съд за печене и печем в загрята на 180 градуса фурна
- Печем половин час преди да прободем с нож за да видим дали е готова нашата спаначена пита.Ако няма следи по ножа,вадим и завиваме с кърпа за десетина минути преди да я нарежем и унищожим.
- Топличка с кисело мляко и сериала да върви.
Забележка: Имайте предвид,че заради спанака питата се получава сочна,а не точно като пухкав хляб.Да не ви заблуждава това,че не е изпечена.Просто си е сочна.
На сладки приказки за рецепти и разходки насам-натам,заповядайте при мен и във Фейсбук:
За каквото и да е
За каквото и да е
Изглежда чудно-вкусно!
ОтговорИзтриванеЩе я опитам, Светле! :)
Хубав четвъртък!
Благодаря за доверието :) Много си я харесвам,защото спанака добавя не толкова вкус,колкото цвят и свежест в един обикновен солен кекс.
ИзтриванеМисля че и студена става.....с айрян! Вкусотия!
ОтговорИзтриванеБлагодаря много :) Всякак бих я хапвала, но май не е оставала студена до сега ;) Поздрави!
Изтриване