Страници

сряда, 21 август 2019 г.

Да си напълним домати с картофена плънка

 
     В седмицата на любимите семейни рецепти, тази е следващата.Приготвя се много бързо и лесно, само трябва да имате определени продукти.И домати разбира се.От вас се иска да смесите това и онова, да си издълбаете няколко домата, да си ги напълните и да ги започвате.Това е.Няма печене, няма вилици и ножове, даже чинии може да няма.Ние си ги взимаме в ръка и така.Най-много да си натопите носа в плънката и да си оближете накрая пръстите.



   Плънката, с която си пълня тези домати може да се използва като гарнитура и/или като отделна картофена салата.Но с доматите е приказно и лятно, защото те придават свежест.В същото време доволно се нахранвате с тях.
   
   Като всяка рецепта и тази търпи импровизации.Най-вече с подправките, с които ще си овкусите плънката.Аз обичам с черен пипер и нещо свежо като магданоз или пресен босилек.Но ако си имате други, действайте смело.Ако обичате пикантно, нарежете си лютиво чушле или поръсете с лют пипер.

   Количества също няма.Колкото ви е на сърце.Ако ви остане плънка, хапнете си я така.Ако ви останат домати, слагайте ги в следващата салата.



Какво е необходимо:

хубави домати

сварени картофи
сварени яйца
сирене
майонеза
черен пипер / или друга ваша любима подправка/

магданоз
пресен босилек
люто чушле

сол


  • Издълбавате доматите, лекичко ги посолявате и обръщате да се отцедят.Вътрешноста си я запазвате за доматен сос или яхния или си я нарязвате към салатата.
  • Намачквате с вилица сварени картофи, сварени яйца, бяло сирене (овче или краве).На едро е най-вкусно.
  • Размесвате всичко и добавяте малко майонеза да обедини всичко.И без майонеза също е добре, но тя някак допълва вкуса по много добър начин, така че опитайте и с нея.
  • Смесвате добре плънката като добавяте и любими подправки.Аз си поръсвам черен пипер и понякога ситно нарязан магданоз или нарязан пресен босилек.
  • Пълните доматите и захапвате.









2 коментара:

  1. Лесна и вкусна разядка в пълнени свежи домати.Тази и миналата година имаме проблем с доматите.Но все пак има някои едри от нашата градина подходящи именно за пълнене.Чудесно изглеждат, прекрасни са.
    Поздрави сърдечни !

    ОтговорИзтриване