Според мен идеалната комбинация от патладжани,чушки и домати е чушките да са наполовина на патладжаните,а доматите наполовина на чушките.Чесън колкото обичате и олио колкото поеме.Това е.
Печените зеленчуци ги намачквам,а доматите ги настъргвам на едро ренде,защото обичам да се усещат парченцата,изпържвам и подправям с чесъна и сол на вкус.Простичко,а толкова вкусно.
На село,тема с бъдещо продължение е разказ по темата за село :)
И понеже все пак е рецепта ето моите количества:
- патладжани - 1кг
- чушки - 500 гр.
- домати /за предпочитане консервни/ - 250 гр.
- олио - 1 кафяна чашка
- чесън - 5-6 скилидки
- сол на вкус
Ако затворите в буркани (или замразите в пликчета както правя аз) печен патладжан,чушки и домати,ще имате продукти за кьопоолу и през зимата.
Няма коментари:
Публикуване на коментар