Страници

вторник, 13 октомври 2015 г.

Кьопоолу по селски

   Като казвам,че е по селски не се шегувам.Така приготвям кьопоолу на село,зеленчуците пека на жар и после само с нож ги намачквам възможно най-ситно.Когато са печени на жар,освен че се изпичат наистина много добре,зеленчуците имат и един такъв опушен вкус и аромат.
   Според мен идеалната комбинация от патладжани,чушки и домати е чушките да са наполовина на патладжаните,а доматите наполовина на чушките.Чесън колкото обичате и олио колкото поеме.Това е.
   Печените зеленчуци ги намачквам,а доматите ги настъргвам на едро ренде,защото обичам да се усещат парченцата,изпържвам и подправям с чесъна и сол на вкус.Простичко,а толкова вкусно.
 
На село,тема с бъдещо продължение е разказ по темата за село :)

   




   И понеже все пак е рецепта ето моите количества:
  • патладжани - 1кг
  • чушки - 500 гр.
  • домати /за предпочитане консервни/ - 250 гр.
  • олио - 1 кафяна чашка
  • чесън - 5-6 скилидки
  • сол на вкус


   Ако затворите в буркани (или замразите в пликчета както правя аз) печен патладжан,чушки и домати,ще имате продукти за кьопоолу и през зимата.

Няма коментари:

Публикуване на коментар