Страници

четвъртък, 8 октомври 2015 г.

Деветашката пещера,едно истинско пещерно сити

   Когато за първи път я видях,хлъцнах.Ама тя била много голяма тази пещера. От снимките като че ли не се разбира колко е огромна.Цяло пещерно сити.Почувствах се мъничка,ама много мъничка в нея.
   Сега освен дом на много животинки е и място все по популярно сред туристите.Е как няма,щом чак в Холивуд са чули за нея.С една дума ако беше някаде другаде,това щеше да е туристически обект до който щяха да пристигат чартъри народ.Така де хем пещера,хем история,хем биология,хем баш непобедимите холивудски момчета са били в нея.Вярно,тяхното участие е малко спорно заради прилепите,които дълго след тях не можаха да се съвземат,но какво да се прави...
   Като се замислим,все пак те са я делили с пещерни хора,с военни хора,с туристически хора напоследък.Използвана е за складиране,била е военен обект,там се е съхранявал петрол,изобщо пещера с много предназначения.
   По данни от интернет,все пак не очаквате аз да съм я мерила,Деветашката пещера има обща дължина 2442 метра,а височината й е близо 60 метра.
   Пещерата се намира близо до Ловеч,до село Деветаки,табели вече има навсякъде.Тъй като е голяма и леко проходима може да се посещава през всеки сезон от годината.
Когато видите колко са мънички хората вътре,придобивате представа колко е огромна тази дупка
 
река Осъм,която минава до нея







Отпечатък от обувката на Силвестър Сталоун.Какво,не ми ли вярвате? ;)


Няма коментари:

Публикуване на коментар