Страници

сряда, 1 май 2024 г.

Зеленчукова супа с много фиде

 


      Тези дни при Бени https://inthebeniskitchen.com/ имаше една супа с фиде и така да ми се дояде.А на мен като ми влезе нещо в главата и трябва да мине и през стомаха.



     Ако сте били често наоколо и сте чели или дори приготвяли мои супи, сте забелязали че аз не обичам особено фиде, обичам да начупя на парченца от най-тънките спагети за да ги усещам както трябва.Този път обаче реших да купя фиде специално за тази супа и сложих вътре половината пакет.В резултат на което в един момент се получи фиде със супа...Фантастично!



Какво използвах:


пет средноголеми картофа

два големи моркова

една червена чушка

една зелена чушка

домат

две препълнени супени лъжици от моята домашна вегета

(тя съдържа всякакви сушени и смелени зеленчуци, като моркови, ,целина, чушки, магданоз, пъщърнак

ако нямате, не използвайте сухи бульони или нещо такова изкуствено)

суха червена чушка ако нямате вегета, придава страхотен вкус

магданоз

половин кофичка кисело мляко с щипка куркума и за цвят и вкус

супена лъжица оцет (яълков домашен е моят)

сол

олио


много фиде







Нарязвам всички зеленчуци на кубчета или малки парченца (не гоним съвършенство)

Слагам всички без домата в съда ми за готвене т.е. голямата ми тенджера за супи, наричана още "казана".Всичко включително и магданоза, не слагам много но обичам да е сготвен, а не за украса.

Когато готвя зеленчуци и особено по-твърди като картофи и моркови в началото ги варя в съвсем малко вода, колкото да са покрити и ако я поемат добавям вряла и така докато са почти готови.

Поръсвам с олио, не много но все пак обичам да има мазнина, затова една супена лъжица.

Добавям нарязан на парченца домат.

Добавям фидето и заливам с топла вода за колкото порции искам.В този случай фидето пое доста течност и затова доливах гореща вода за да заприлича на супа все пак.

Накрая посолих.

В супата има доста сладки зеленчуци затова ми трябваше нещо кисело и застроих с кисело мляко, в последствие добавих и малко оцет.

При сервиране обаче ми хареса да си сложа лимонов сок.

Ако не искате нищо млечно, пропуснете киселото мляко, но си сложете лимонче или оцет.

Когато прибавите застройката спрете преди да заври.

Оставете готовата супа да си почине.Зеленчукова супа иска спокойствие и е по-вкусна притоплена отколкото веднага сервирана.










Няма коментари:

Публикуване на коментар