Страници

сряда, 14 февруари 2024 г.

Агнешка яхния с лапад/спанак

 

    За мен комбинацията от агнешко месо и зелении си остава едно от най-вкусните пролетни ястия.Дали ще е лапад, дали ще е спанак, дали ще е с пресни лук и чесън...винаги се получава невероятно вкусно.



Какво използвам:


глава стар лук

връзка пресен лук

лапад/спанак

олио

сол

червен пипер

супена лъжица доматено пюре или нарязан домат от консерва

агнешко месо за три порции


негово величество джоджена или както го наричаме при нас гюзума, подправката която сякаш е измислена заради агнешкото





Сварявам агнешкото месо с малко сол.
Нарязвам на ситно стар лук и бялата част от пресния
Задушавам ги до омекване в малко вода и олио.Водата е колкото да ги покрие.
Когато омекнат, при което обикновено са поели течността дабявам червен пипер, домат и нарязани зелении заедно със зелената част на пресния лук.Лапад или спанак сложете колкото обичате.
Подправям с джоджен
Добавям месото и заливам с бульона от свареното месо.
Оставям да се готви докато зелениите се сготвят.
Ако е много течно, сгъстявам с малко нишесте.
Спирам котлона и оставям яхнията да си почине преди да сервирам.




Няма коментари:

Публикуване на коментар