Трябва да ви кажа, че това ястие се получи доста добре.Един доста приятен лек обяд, който си правих на село.Хапва се лесно, даже с ръце.
Какво е необходимо:
червени чушки
домат
кашкавал
галета
пресен босилек
сол и зехтин
- Измивате и почиствате чушките.Аз обичам червени и те са ми по-вкусни затова използвам червени.
- На моите оставих дръжките най вече с идеята, че ще изглеждат по-интересно на снимка, но в нормалния живот без снимки, това не е необходимо
- Правите си плънка, която съобразявате според чушките, големината им най-вече.
- Плънката е от нарязан на ситно домат, галета да дръпнат течността, пресен босилек за аромат и настърган на едро кашкавал
- Всяка половинка я посолявате и намазвате с олио/зехтин.Ако не се притеснявате, че мазнината ще е много може да поръсите.
- Пълните с плънката и нареждате в тавичка върху хартия
- Печете на силна фурна.
- Ако чушките ви са по-дебели и не обичате да ви хрупат, може да запечете първо самите лодки за пет-шест минути и тогава да наредите останалото, но аз мисля, че добре се изпича всичко заедно.
- Оставяте леко да се охлади, не е добре да се ядат веднага след печене.Нека "дръпнат"
Няма коментари:
Публикуване на коментар