Когато за пръв път ги приготвих тези палачинки си бях на село.Тиквичките мислех да ги пържа, така де само на село мога да си пържа както си искам.Работата е там, че когато сте затворени вътре поради продължаващи четири дни дъждове, това да нарежете няколко тиквички ви се вижда прекалено елементарно.Затова реших да си усложня живота, но по вкусен начин.
Към палачинките подходих с идеята, че харесвам най-много тези с кисело мляко и въпреки, че имах и прясно реших, че с кисело повече ще ми харесат.
Какво използвах:
Настъргани две тиквички
Копър около една супена лъжица и нарязани пера на зелен лук.
Настърган кашкавал и сирене (общо около чаша с вместимост 150мл)
Две яйца, четири супени лъжици кисело мляко с чаена лъжичка бакпулвер
Чаша брашно (винаги отмервам с една и съща)
Допълнение: получават се много вкусни и с оризово брашно ( на снимките)
Получават се три смеси:
настъргани тиквички с копър и лук ( не прекаляваме с количествата, те са само за аромат, не искаме зелена смес);
кашкавал и сирене (приготвих ги само със сирене и каточе ли ми харесаха повече, бяха и по лесни за обръщане);
яйца, кисело мляко с бакпулвер и брашно.
Така приготвени палачинките се получават повече сочни, отколкото пухкави.
Палачинките много добре си "ходят" с таратор.Може да си намажете също така и с крема сирене, само със сирене като допълнителна плънка и изобщо стават си за чудно и предястие и ястие.
Съвети (и към мен):
тиквичките да се отцедят добре;
може би не трябваше да слагам кашкавал или повече да беше сиренето;
най-добре да се използва тиган за палачинки, защото по-лесно се обръщат, стените на дълбоките тигани ми пречат на мен;
сместа да се разбърква преди всяко загребване с черпака;
намалявайте котлона когато слагате всяка следваща палачинка в тигана и чак после усилете, но като цяло не се приготвят на много загрят котлон, защото ще прегорят, без да се изпекат както трябва;
не прекалявайте с дебелината на палачинката
Няма коментари:
Публикуване на коментар