За тестото ви е необходимо:
Половин чаша (150мл) прясно мляко
Половин чаша (същата) гореща вода
Супена лъжица захар (равна)
Три супени лъжици зехтин
Две чаши и половина брашно (слагате две и постепенно добавяте още брашно)
Щипка сол
Разбъркване, месене до меко тесто.
Втасване.
Разделяне на две или три (зависи колко големи ги искате)
Разточване ( или раздърпване, ако не ви се вади точилка, а може и просто с една гладка стъклена чаша да си помогнете)
Завиване от двете страни да се получат бордове и усукване на двата края.Трябва да се получат лодки.
За плънката:
Сместта е от сирене (100-120 грама), едно голямо яйце като отделяме част от жълтъка за намазване (един жълтък е много).Сместта трябва да е гъста, затова преценете в момента колко сирене и яйце ви трябват.Ако сте разточили по-тънко и сте получили по-големи пидета, ще ви трябва повече плънка.
Едно-две пера от пресен лук нарязани на ситно.
Със сместта пълним лодките.Притискаме с вилица
Отгоре слагаме две-три парченца масло, съвсем малки.
Намазваме с жълтък страните на лодките.
Нареждаме ги върху тава с хартия за печене и слагаме в предварително загрята на 220 градуса фурна.
Печенето е около 15 минути.
Аз завивам с кърпа за няколко минути.
Няма коментари:
Публикуване на коментар