Страници

понеделник, 6 юни 2022 г.

Лятна салата с паста и риба тон

 

    Признавам си, не обичам особено тоновата риба в консерва.Не че съм яла и прясна, но това е друга тема.В тази салата обаче, много харесвам цялата комбинация от вкусове включително и рибения вкус.


   Подобна салата вече съм ви разказвала в една статия с цели две салатени рецепти с участието на рибата тон:

Две салати с риба тон



    И правя едно уточнение, че в действителност салатата си изглежда по-разбъркана, но трябваше да ѝ придам търговски вид за да ви изкуша, не за друго.
    Наричаме го салата, но в действителност за мен си е като вечеря.Понякога си нарязвам още краставица към самата салата, но как да я хапнете, оставям на вас да си решите.




Какво използвам:


три чаени чаши сварена паста

няма как по-точно да ви го опиша, защото може да използвате различни видове, затова приблизително е толкова

половин консерва риба тон добре отцедена

един домат

малка краставица

червен лук

зелена чушка

 две супени лъжици майонеза

сол на вкус

черен пипер 

къри поне една супена лъжица


  • Това е студена салата, затова пастата ви е сварена, много добре отцедена и охладена.
  • Нарязвате домата, краставицата, червения лук и зелената чушка на ситни парченца.
  • Много е важно да отцедите всичко и рибата и зеленчуците от излишната течност в тази салата, затова ако нямате месести домати, махнете средната водна част на тези, с които разполагате.
  • Ако обичате рибата тон, може да сложите цяла консерва, аз предпочитам да си направя две салати от една.
  • Смесвате пастата, зеленчуците, рибата.
  • Добавяте майонезата (майонезата не е добре да е много, две лъжици са напълно достатъчни за вкус и да обедини всичко)
  • Поръсвате със сол, черен пипер на вкус, а кърито което аз много обичам е вече според предпочитанията ви.Аз слагам повечко.
  • Разбърквате добре и слагате в хладилника.Идеята е не само да е студена салатата, ами да се обединят подправките.Изобщо всяка салата с къри като постои малко на спокойствие, става още по вкусна.






Няма коментари:

Публикуване на коментар