Кой е казал, че пилешките гърди стават само сухи и че когато ги ядете диетично (случва се и така, освен по желание) не могат да са супер вкусни? Няма такова нещо.Малко билки, малко марината и получавате едно невероятно ароматно ястие.
Какво използвах:
един брой пилешки гърди
пет-шест супени лъжици зехтин
пет-шест супени лъжици лимонов сок
чаена лъжичка риган
чаена лъжичка мащерка
чаена лъжичка салвия
сол
червена и зелена чушка /нека са дебели и месести/
червен лук
зеленчуци за гриловане: патладжан, тиквичка, червена чушка, червен лук
магданоз
копър
лимонов сок
зехтин
сол
Не е задължително пилешките шишчета да са сервирани с точно тези зеленчуци.Може да си ги направите само тях и да ги сервирате по друг начин, както може да гриловате и гъбки и моркови.Но при мен се получи съвършено с точно тези зеленчуци затова рецептата ще си върви с тях.
- Нарязвате пилешките гърди на хапки.Нека са плоски за да може да се изпекат добре, равномерно и най-важното заедно със зеленчуците.Ако парчетата ви са по големи, докато те се изпекат, чушката и лука може да прегорят.
- Нарязаното месо смесвате и разбърквате много добре със зехтин, лимонов сок и билките.Не слагам сол на този етап, а чак при печенето.
- Да постоят известно време.Моите бяха приготвени сутринта и изпечени на грил-тигана за обяд.
- По същия начин по това време си слагате за мариноване и зеленчуците за гарнитура.Разбърквате ги със зехтин, лимонов сок, магданоза и копъра.Солите чак при печене.Една вметка, че тези зеленчуци са разкошни за гарнитура на всякакви печени меса, особено през лятото, а защо не и като хапване за вечеря със сирене...Аз така много ги обичам.
- На шишчета слагате месото и редувате със червените и зелени чушки,червения лук.
- Слагате грил тигана да се загрее, намазнявате с олио и слагате шишчетата.Посолявам чак при първо обръщане.
- Обръщате колкото и когато е необходимо и после ги слагате в съд с капак или ги поскрийте с фолио.
- Докато шишчетата се осъзнаят в каква вкусотия са се прeвърнали вие си изпичате и зеленчуците на грил тигана.
Както споменах зеленчуците можете да си ги приготвяте и самосотятелно и за гарнитура на всякаква скара или без:
Мариновани гриловани зеленчуци
Правим ги през лятото и то много често.Правя шишчета също с тофу както и шишчета с различно по вид месо.Стават много вкусни и красиви.
ОтговорИзтриванеЧудни са и твоите.Но аз задължително слагам и парчета тиквичка както и кромид лук и гъби.
Поздрави и лека и спорна седмица !
Много благодаря :)
Изтриване