Сандвича от хлебче с кюфте, вече изглежда така.
Какво използвах:
Първи вариант /чаша с вместимост 150ml/
две чаени чаши брашно
две трети чаена чаша топло мляко
чаена лъжичка суха мая
две супени лъжици зехтин/олио
супена лъжица захар
чаена лъжичка сол
Втори вариант: /чаша с вместимост 200 ml/
четвърт кубче прясна мая
чаена чаша топло мляко
пълна супена лъжица захар
две супени лъжици олио/зехтин
две чаши и половина брашно
/ използвах мляно на каменна мелница и да ви кажа, наистина стават много вкусни хлябовете с такова.И тъй като ме питаха какво точно брашно използвах, споделям веднага.Брашното си го поръчах от тук: бяло брашно от "Бабината питка"/
щипка сол
250 грама мляно свинско месо/ мляно смесено месо/ сурова наденица
( може да смесите дори мляно пилешко и наденица)
кимион - чаена лъжичка
корандър - чаена лъжичка
чубрица - чаена лъжичка
жълтък и чаена лъжичка прясно мляко за намазване
сусам
- Замесваме тестото и оставяме на топло да си втасва.Нарочно захарта е малко повече отколкото бих сложила в такова количество тесто, но някак леко сладкото тесто много добре се съчетава с кюфтенцата.
- Замесваме кюфтенцата.Нека сместта постои подправена докато чакате тестото, така става още по-вкусно всичко
- Разпределяме тестото на равни топчета и по същия начин оформяме кюфтенца със същия брой.Ще ви е много по-лесно, освен това ще си прецените колко големи искате да бъдат.Съветвам ви да не правите прекалено големи кюфтета за да могат да се изпекат добре.
- Взимаме тестото, сплескваме го в дланта си, слагаме кюфтенце, прищипваме и оформяме хлебче.
- В намаслена тавичка или покрита с хартия за печене нареждаме хлебчетата.
- Включваме фурната и докато тя се загрява те ще втасват пак.
- Намазваме ги с разбит жълтък с малко прясно мляко вътре.Поръсете по желание със сусам.Друг вариант е да ги намажете само с прясно мляко.
- Печем на 190 градуса до хубав загар.Готовите хлебчета покриваме с кърпа за да станат мекички.
- Хапват се топли.
Няма коментари:
Публикуване на коментар