Страници

неделя, 13 март 2022 г.

Пикантен боб с рагу

 

    Исках да имам тази рецепта в блога въпреки, че боб с месо...? Така де, нищо особено не е.Особеното тук е, че искам да ви убедя да не пренебрегвате рагуто във витрината на месарницата.Тези, които знаят, знаят.Останалите трябва да ми се доверите, че бульон от кокали е нещо невероятно богато и вкусно.Нищо че е голяма играчка и омазване да отделите месото от кокалите.Заслужава си.




Какво използвам:


свинско рагу (половин килограм като по кокалите имаше доста месо)

консерва бял боб

три супени лъжици домати от консерва

супена лъжица кетчуп ( много често, да не кажа винаги когато използвам повече домати слагам и малко кетчуп, прави вкуса някак по-мек)

морков

малка глава лук

чаена лъжичка сладък червен пипер

щипка пушен червен пипер (никога не прекалявайте с количеството)

суха червена чушка, ако нямате пушен пипер, но и с двете може

лют пипер (количество по желание)

препълнена чена лъжица сух джоджен

сол


  • Първо да поясня, че не съм забравила мазнината в продуктите, не ползвам никаква такава, защото по рагуто винаги си има мазно и то е напълно достатъчно.Дори след като го сваря оставям да изстине и отделям отделената мас отгоре и я махам.Оставям си само около една чаена лъжичка.Това разбира се е по желание, може да си я оставите всичката, в такъв сручай не чакайте да ви изстива рагуто.
  • Рагуто го варя в този случай само с малко сол.Ако беше за супа щях да слагам и други продукти, но сега е само то.
  • Нарязвам лука на много ситно, моркова на кръгчета и ги задушавам в отделената от рагуто мазнина или просто в малко бульон.
  • Добавям доматите, кетчупа.Оставям минута.
  • Подправям с червените пипери, джоджена.
  • Слагам боба и разбърквам.
  • Добавям месото, заливам с бульон и оставям на най-слаб котлон двайсетина минути.
  • Това ястие е хубаво да постои и става още по вкусно.





Няма коментари:

Публикуване на коментар