Страници

понеделник, 7 март 2022 г.

Зеленчуково руло с плънка от крема сирене

 



   Нямах намерение да описвам тази рецепта, защото тя е комбинация от вече написани в блога, но се получи толкова добре, че все пак реших да бъде като отделна рецепта за да е по лесно за всеки, който реши да го опита това цветно руло.

   Много нежен вкус, чист и натуралин бих казала, защото се усещат само зеленчуците допълнени с крема сиренето за лек солен контраст.

   Ако нямате нищо против да не използвате подправки, да имате чист зеленчуков вкус при всяка хапка, опитайте това руло.


Рулото е съчетание от две от най-любимите ми зеленчукови рецепти:

руло с тиквички:

зеленчукови кюфтета:


Какво използвах:

две средноголеми тиквички
два моркова
парче церина от глава (приблизително количеството е колкото морковите)
две-три супени лъжици нарязан на ситно магданоз
пера зелен лук (не са задължителни, просто имах такива)
две яйца размер L
две препълнени лъжици оризово брашно ( може и обикновено)
сол

крема сирене - една кутийка Филаделфия

олио/зехтин

  • Настъргвате тиквичките, морковите и целината, смесвате с магданоза.
  • Прибавяте яйцата, брашното, посолявате.
  • Взимате една по голяма тава отколкото ще ви е рулото и слагате хартия за печене.Напръсквате/намазвате с олио или зехтин.Не голямо количество просто да има мазнина за да се отлепи по-лесно хартията после
  • Изливате сместта така че да не стига до края, нека отстрани остане място.Това ще ви помогне при изваждането и завиването.
  • Разстилате сместа равномерно.
  • Печете на 200 градуса докато стегне.
  • Още докато е горещо завивате рулото с хартията.Тук ще разберете защо е добре да не е изпълнило цялата тава.Може да го извадите, а може и в същата тава да го завиете.
  • Оставяте да се охлади.
  • Развивате, намазвате с крема сиренето и отново завивате.
  • Хапвате с удоволствие.






Няма коментари:

Публикуване на коментар