Нямах намерение да описвам тази рецепта, защото тя е комбинация от вече написани в блога, но се получи толкова добре, че все пак реших да бъде като отделна рецепта за да е по лесно за всеки, който реши да го опита това цветно руло.
Много нежен вкус, чист и натуралин бих казала, защото се усещат само зеленчуците допълнени с крема сиренето за лек солен контраст.
Ако нямате нищо против да не използвате подправки, да имате чист зеленчуков вкус при всяка хапка, опитайте това руло.
Рулото е съчетание от две от най-любимите ми зеленчукови рецепти:
руло с тиквички:
зеленчукови кюфтета:
Какво използвах:
две средноголеми тиквички
два моркова
парче церина от глава (приблизително количеството е колкото морковите)
две-три супени лъжици нарязан на ситно магданоз
пера зелен лук (не са задължителни, просто имах такива)
две яйца размер L
две препълнени лъжици оризово брашно ( може и обикновено)
сол
крема сирене - една кутийка Филаделфия
олио/зехтин
- Настъргвате тиквичките, морковите и целината, смесвате с магданоза.
- Прибавяте яйцата, брашното, посолявате.
- Взимате една по голяма тава отколкото ще ви е рулото и слагате хартия за печене.Напръсквате/намазвате с олио или зехтин.Не голямо количество просто да има мазнина за да се отлепи по-лесно хартията после
- Изливате сместта така че да не стига до края, нека отстрани остане място.Това ще ви помогне при изваждането и завиването.
- Разстилате сместа равномерно.
- Печете на 200 градуса докато стегне.
- Още докато е горещо завивате рулото с хартията.Тук ще разберете защо е добре да не е изпълнило цялата тава.Може да го извадите, а може и в същата тава да го завиете.
- Оставяте да се охлади.
- Развивате, намазвате с крема сиренето и отново завивате.
- Хапвате с удоволствие.
Няма коментари:
Публикуване на коментар