Какво използвах за моята супа ( три порции с допълнително):
лапад - една връзка
/в нарязано състояние е около две чаени чаши, ако е бил замразен и бланширан е около чаша, но като цяло количеството зелено в една супа е колкото ви харесва/
морков - един по-голям
два картофа
по желание може да сложите шепа фиде
масло - две супени лъжици
прясно мляко - една чаена чаша
супена лъжица кисело мляко
супена лъжица кисело мляко
сол
лимонов сок или оцет
кашкавал
- В бучка масло (половината от количеството) задуших нарязаните картофи и настъргани моркови (настъргани за да се сготвят по-бързо).Задуших в този случай означва, че ги разбърках няколко пъти само колкото да се намаслят добре.
- Залях с вода, но само колкото да се покрият зеленчуците.Когато течността е по-малка в началото, се сваряват по-бързо картофите или поне аз така си въобразявам.
- Когато омекнат картофите прибавих лапада и залях с необходимото количество вода (три купички).Посолих.
- Може да сложите фиде, ако искате да стане по хранителна, но аз обикнновено не слагам.
- За застройка смесих една пълна чаша прясно мляко с малко кисело мляко за баланс на сладката супа.
- Добавих и още една бучка масло.Може да пропуснете, но масления вкус е невероятен.
- Оставих на слаб котлон до момента на завиране.
- И накрая черешката на тортата или кашкавала на супата.Нарязвате кашкавал на малки кубчета и при сервиране ги пускате в порцията.От топлината на супата, той започва да се топи, разточва и всякакви такива хубави работи и супата става още по-добра.
- Сервирах с лимонов сок, защото тя си е сладка.Но ако не обичате и оцета върши работа.С една дума може да импровизирате и в една импровизирана рецепта.
Ако рецептите, които споделям и историите, които разказвам ви харесват, заповядайте и в страничката на блога във Фейсбук:
Още вкусни супи може да намерите в блога като ползвате търсачката.
Благодаря за доверието на всички, които приготвят моите рецепти.
Интересна и вкусна супа си приготвила Светле.Много красиво изглежда.Аз традиционно използвам фиде или ориз.Сгъстявам супите с лук.Повече лук се задушава и пасира.Това сгъстява супата идеално, при това придава и чудесен вкус.
ОтговорИзтриванеПоздрави и леки и спорни почивни дни !
Благодаря Ели и за идеята с лука, ще опитам :)
Изтриване