Страници

вторник, 22 март 2022 г.

Импровизирана супа с лапад и кашкавал


  




Какво използвах за моята супа ( три порции с допълнително):

лапад -  една връзка
/в нарязано състояние е около две чаени чаши, ако е бил замразен и бланширан е около чаша, но като цяло количеството зелено в една супа е колкото ви харесва/

морков - един по-голям
два картофа

по желание може да сложите шепа фиде

масло - две супени лъжици
прясно мляко - една чаена чаша
супена лъжица кисело мляко
сол
лимонов сок или оцет 


кашкавал 




  • В бучка масло (половината от количеството) задуших нарязаните картофи и настъргани моркови (настъргани за да се сготвят по-бързо).Задуших в този случай означва, че ги разбърках няколко пъти само колкото да се намаслят добре.
  • Залях с вода, но само колкото да се покрият зеленчуците.Когато течността е по-малка в началото, се сваряват по-бързо картофите или поне аз така си въобразявам.
  • Когато омекнат картофите прибавих лапада и залях с необходимото количество вода (три купички).Посолих.
  • Може да сложите фиде, ако искате да стане по хранителна, но аз обикнновено не слагам.
  • За застройка смесих една пълна чаша прясно мляко с малко кисело мляко за баланс на сладката супа.
  • Добавих и още една бучка масло.Може да пропуснете, но масления вкус е невероятен.
  • Оставих на слаб котлон до момента на завиране.
  • И накрая черешката на тортата или кашкавала на супата.Нарязвате кашкавал на малки кубчета и при сервиране ги пускате в порцията.От топлината на супата, той започва да се топи, разточва и всякакви такива хубави работи и супата става още по-добра.
  • Сервирах с лимонов сок, защото тя си е сладка.Но ако не обичате и оцета върши работа.С една дума може да импровизирате и в една импровизирана рецепта.
 






Ако рецептите, които споделям и историите, които разказвам ви харесват, заповядайте и в страничката на блога във Фейсбук:



Още вкусни супи може да намерите в блога като ползвате търсачката.

Благодаря за доверието на всички, които приготвят моите рецепти.










2 коментара:

  1. Интересна и вкусна супа си приготвила Светле.Много красиво изглежда.Аз традиционно използвам фиде или ориз.Сгъстявам супите с лук.Повече лук се задушава и пасира.Това сгъстява супата идеално, при това придава и чудесен вкус.
    Поздрави и леки и спорни почивни дни !

    ОтговорИзтриване