Тази рецепта ще върви с доста обяснения.Едното е за това от кой взаимствах идеята за тях,а другото е защо се наложиха два опита.
В събота и неделя привечер,ако съм си в къщи задължително си пускам Food Network,а по това време дават по два епизода на Siba`s Table.Много ми е симпатична тази южноафриканка Сиба Мтонгана и с удоволствие гледам дори повторенията на нейните предавания.Тези бутерки ги видях при нея,но промених рецептата според моите налични продукти.
Какво е необходимо:
бутер тесто - 800 грама
твърд кашкавал - 200 грама
сирене чедър - около 50 грама
доматено песто - 1 супена лъжица
Тези продукти използвах аз,а в оригинала Сиба използва твърда моцарела и чедър,а вместо песто сладък чили-сос.Така че може да се импровизира.
Защо не малко кетчуп или фина лютеница?
Защо не малко кетчуп или фина лютеница?
- Размразеното тесто разделих на две части.Тъй като се оказа че нарязвайки го,готовите бутерки няма да се съберат в моята тава,отрязах по една лента от края.Тази част направих на панделки.
- Едната част както си е върху фолиото леко разточих.
- Намазах с пестото.
- Върху него изсипах настърганите кашкавал и чедър и притиснах с ръце много добре.
- Отгоре сложих втория лист тесто и също така притиснах добре.
- За първата доза нарязах ленти около 2,5см.Всяка от тях усуках няколко пъти и наредих в тавичка с готварска хартия.
- Сложих във фурната на 200 градуса и пекох до зачервяване.
- При печенето доста се раздуха и станаха прекалено големи,затова останалата част я нарязах на ленти от около 1см
- От останалото тесто направих малки панделки по същия начин,но поръсих едните с мак,а другите със самардала.Получиха се много добре.
Забележка: Ако както при мен се налага да печете на няколко дози,добре е тестото да стои в хладилника докато му дойде времето за печене.
Да ви е сладко!
Няма коментари:
Публикуване на коментар