Страници

петък, 7 октомври 2016 г.

Превъртяни бутерки (два опита)


   Тази рецепта ще върви с доста обяснения.Едното е за това от кой взаимствах идеята за тях,а другото е защо се наложиха два опита.

   В събота и неделя привечер,ако съм си в къщи задължително си пускам Food Network,а по това време дават по два епизода на Siba`s Table.Много ми е симпатична тази южноафриканка Сиба Мтонгана и с удоволствие гледам дори повторенията на нейните предавания.Тези бутерки ги видях при нея,но промених рецептата според моите налични продукти.
 


Какво е необходимо:

бутер тесто - 800 грама
твърд кашкавал - 200 грама
сирене чедър - около 50 грама
доматено песто - 1 супена лъжица

Тези продукти използвах аз,а в оригинала Сиба използва твърда моцарела и чедър,а вместо песто сладък чили-сос.Така че може да се импровизира.
Защо не малко кетчуп или фина лютеница?

  • Размразеното тесто разделих на две части.Тъй като се оказа че нарязвайки го,готовите бутерки няма да се съберат в моята тава,отрязах по една лента от края.Тази част направих на панделки.
  • Едната част както си е върху фолиото леко разточих.
  • Намазах с пестото.
  • Върху него изсипах настърганите кашкавал и чедър и притиснах с ръце много добре.
  • Отгоре сложих втория лист тесто и също така притиснах добре.
  • За първата доза нарязах ленти около 2,5см.Всяка от тях усуках няколко пъти и наредих в тавичка с готварска хартия.
  • Сложих във фурната на 200 градуса и пекох до зачервяване.
  • При печенето доста се раздуха и станаха прекалено големи,затова останалата част я нарязах на ленти от около 1см
  • От останалото тесто направих малки панделки по същия начин,но поръсих едните с мак,а другите със самардала.Получиха се много добре.

Забележка: Ако както при мен се налага да печете на няколко дози,добре е тестото да стои в хладилника докато му дойде времето за печене.


 И оригинала:
 
Да ви е сладко!


   А защо се наложиха два опита? Заради ужасното качество на бутер тесто "Бела",заради което изхвърлих цели две тави готови бутерки.Когато съм доволна от някой продукт,с радост и удоволствие си го казвам,не виждам защо да спестя и отрицателното ми мнение.Никой не заслужава да вложи труд и усилия в желанието си да зарадва някой с нещо вкусно и накрая да трябва да го изхвърли.Тестото по етикет е в срок,но маслото в него е гранясало,ако изобщо е масло.Още докато се пекоха се усети лошата миризма,а вкуса беше отвратителен...Това ми се случва за втори път,от различен магазин и в различен период.Трети няма да има.

Няма коментари:

Публикуване на коментар