За мен перфектната лятна храна е такава: свежи салати от летни зеленчуци,топъл хляб или евентуално пърленки и мариновано сирене.Поливаме с любими питиета и сериала да върви.
Когато мариновам сирене гледам то да не е много меко,а по сухо и по истинско,за да се реже по лесно и да не се разпадне в маринатата.Може да импровизирате с всякакви любими подправки,но аз ви предлагам тези,с които го приготвям.
Какво ви е необходимо:
сирене
чесън
бахар на зърна
черен пипер на зърна
дафинов лист
копър
кимион на зърна
зехтин
- Нарязвате сиренето на кубчета.Използвала съм винаги краве сирене,но и с другите видове не виждам причина да не се получи.
- В бурканче или дълбока купа редите кубчетата сирене заедно с подправките и нарязани на едро скилидки чесън.Ако искате по силен аромат може да начукате на едро (в никакъв случай на прах) бахара и черния пипер
- Накрая заливате със зехтин.Може и да не покрива сиренето.Когато е в буркан от време на време обръщайте,а в купа разбърквайте внимателно.
- Ако го приготвите вечер,на другия ден ще имате ароматно сиренце.
- Зехтина използвам за салатите,с които хапваме сиренцето.
- Съхранявам в хладилника,но е хубаво един и същ зехтин да не стои на студено дълго време,затова го използвайте и заредете ново количество сирене с пресен зехтин.
И още един вид, но с пресен босилек:
Ако рецептите,които споделям и историите,които разказвам ви харесват,заповядайте да се запознаем и във Фейсбук:
За каквото и да е
Няма коментари:
Публикуване на коментар