Страници

вторник, 31 май 2016 г.

Бързо пиле с бира и чесън за любими хора





  Има много популярни рецепти за пиле и тази е една от тях.Всеки може да я приготви и прибягва до нея,защото винаги се получава.Когато нямам други идеи или когато трябва бързо да се измисли нещо вкусно,което да се приготви за кратко време.Обикновено това се случва на село когато сме се прибрали гладни от дълга планинска разходка и няма време и сили за друго.И докато някой отиде до магазина за селски хляб,друг започне да нарежда масата,а трети прави салата,пиленцето е готово.И всички го харесват всеки път.



Какво е необходимо:

пиле
скилидки чесън
сол
бира
олио/масло

Има варианти за приготвянето на пиленцето.Зависи от вкуса ви и от диетата евентуално.
За вкуса избирате колко бира да използвате и колко ще ви се откъсне от сърцето,а за диетата дали да го намажете с олио или масло.
Специално маслото не е кой знае колко, така че отпуснете му края.
  • Разрязвам пилето през средата.Така се пече много по равномерно и особено когато има бира,тя го овкусява отвсякъде.Но ако искате да изглежда красиво,оставете го цяло като на първата снимка.Аз обаче ви съветвам да го разрежете,ако няма да му правите снимка.
  • Посолявам го и го намазвам обилно с масло (евентуално олио) от всички страни.Ще се изцапате,но крайния резултат изисква тази жертва.
  • С нож се правят резки по цялото пиленце и във всяка пъхам по една скилидка чесън.Гледайте да са по надълбоко,защото излизат в процеса на печене.
  • Така нагласено пилето го слагам в добрата стара тава и заливам с бира поне две чаени чаши.
  • Ако не обичате горчивия вкус на бирата,разредете с вода.
  • Може да нарежете и картофки около пилето.Стават разкошни с пилешко-маслено-бирения сос :)
  • Всички варианти са изпробвани и пилето винаги става вкусно.
  • Слагам фолио отгоре за да се задушава и изпаренията така да се каже на бирата да отиват в пилето,а не във фурната.Намажете и фолиото с мазнина за да не залепва кожичката.
  • Пека на силна фурна и след 35-40 минути проверявам.Понякога го отвивам от фолиото за да се запече и да хване коричка,но в повечето случаи нападаме веднага.
  • Сервирате със салати,люти чушлета,биричка и каквото ви е на сърце и на стомах.





Може да сложите и картофки

Няма коментари:

Публикуване на коментар