Лятото е моя сезон.В това време от всичко правя салати.През останалите сезони може да се изкуша да приготвям някакви по сложни ястия,но през лятото това почти не се случва.Всичките тези плодове и зеленчуци са толкова прекрасни и вкусни сами по себе си,че не искам да ги развалям на тежки ястия.В простотата е красотата и вкуса.
Зеленчуци на грил-тиган или на скара,малко зехтин,поръсваме с магданоз и сирене и вечерята е готова.Да ви кажа и със салата може да се преяде,нищо че уж са само зеленчуци.
Какво е необходимо:
патладжан
тиквичка
лук
домат
зехтин
сол
магданоз
сирене
- Нарязвам всички зеленчуци на филии
- Загрявам грил-тигана,намазвам го със зехтин и пека зеленчуците.Леко поръсвам със сол отгоре преди да ги извадя от тигана.
- След всяко изпичане отново поръсвам тигана със зехтин.Както винаги патладжаните дърпат най-много от мазнината и понякога поръсвам още докато се пекат.
- Последни слагам доматите,обикновено след лука за да поемат от неговия аромат.
- Нареждам всичките зеленчуци в чиния,а когато си е за мене просто ги нахвърлям безразборно.
- Отгоре нарязвам или натрошавам сирене и поръсвам с нарязан магданоз.
- Поръсвам с още зехтин.Не слагам други подправки в тази т.нар.салата,натуралния вкус на печените зеленчуци е достатъчен.
- Питиетата са по желание.
- Каквото и име да сложите,дали салата,дали само гриловани зеленчуци,дали лятна вечеря не е важно,важното е че е леко,вкусно и лятно.
- Опитайте и със сирене халуми като го запечете заедно със зеленчуците.
Да ви е лятно!
Няма коментари:
Публикуване на коментар