Страници

неделя, 12 юни 2016 г.

Лятна грил-салатка


   Лятото е моя сезон.В това време от всичко правя салати.През останалите сезони може да се изкуша да приготвям някакви по сложни ястия,но през лятото това почти не се случва.Всичките тези плодове и зеленчуци са толкова прекрасни и вкусни сами по себе си,че не искам да ги развалям на тежки ястия.В простотата е красотата и вкуса.
   Зеленчуци на грил-тиган или на скара,малко зехтин,поръсваме с магданоз и сирене и вечерята е готова.Да ви кажа и със салата може да се преяде,нищо че уж са само зеленчуци.

Какво е необходимо:


патладжан
тиквичка
лук
домат
зехтин
сол
магданоз
сирене


  • Нарязвам всички зеленчуци на филии
  • Загрявам грил-тигана,намазвам го със зехтин и пека зеленчуците.Леко поръсвам със сол отгоре преди да ги извадя от тигана.
  • След всяко изпичане отново поръсвам тигана със зехтин.Както винаги патладжаните дърпат най-много от мазнината и понякога поръсвам още докато се пекат.
  • Последни слагам доматите,обикновено след лука за да поемат от неговия аромат.
  • Нареждам всичките зеленчуци в чиния,а когато си е за мене просто ги нахвърлям безразборно.
  • Отгоре нарязвам или натрошавам сирене и поръсвам с нарязан магданоз.
  •  Поръсвам с още зехтин.Не слагам други подправки в тази т.нар.салата,натуралния вкус на печените зеленчуци е достатъчен.
  • Питиетата са по желание.
  • Каквото и име да сложите,дали салата,дали само гриловани зеленчуци,дали лятна вечеря не е важно,важното е че е леко,вкусно и лятно.
  • Опитайте и със сирене халуми като го запечете заедно със зеленчуците.




Да ви е лятно!

Няма коментари:

Публикуване на коментар