Страници

четвъртък, 28 януари 2016 г.

Пияни пържолки на фурна


 Ако имате пържоли и вино,обяда или вечерята вече са почти готови.Печете и вдигате наздравици.Понякога обаче не е лошо да внесем малко разнообразие и различни миризми в къщи.
 Винаги взимам вратни пържоли.Дори само на скара без нищо стават крехки и сочни,а когато имат марината са неустоими.Взимам ги с кост,която после изрязвам с част от месото и правя една много вкусна супа с тези да ги наречем остатъци.

Какво ви е необходимо(за 3 порции)
  • вратни пържоли - 3 броя
  • червено вино - 120 мл
  • вода - 60 мл или половината на виното,което ще използвате
  • чесън - една не много голяма глава
  • сос "Уорчестър" - 6 супени лъжици
  • зехтин -2 супени лъжици
  • ябълка
  • сол



  • Счукваме чесъна с щипка сол за да не хвърчат скилидките из кухнята
  • Добавяме сос "Уорчестър" и зехтин
  • За да имате крехки пържолки,удряйте им по един чук преди печене.
  • Нареждаме пържолите в гювеч или друг съд за печене с капак Ако нямате такъв,завивате с  фолио и то ще свърши тази работа.Имайте предвид,че времето за печене което посочвам е при използване на гювеч.
  • Намазваме пържолите с маринатата и нареждаме нарязана ябълка около тях.
  • Заливаме с виното и водата,поръсваме с щипка сол.
  • Слагаме гювеча в студена фурна и пускаме на 200 градуса
  • След около два часа (ако са по тънки може и да са готови по-рано) махаме капака.Аз ги оставям десетина минути в изключена фурна да се изпари от течността.
  • Прехвърляме пържолките в друг съд и ги оставяме на топло
  • Течноста от гювеча изливаме в тенджерка,намачкваме ябълката и добавяме една чаена лъжица брашно.Бъркаме докато се получи хубав сос.Посоляваме,ако е необходимо.
  • Ако количеството на соса ви е малко,добавете още вода или вино (ако обичате трапчивия му вкус)
  • Сервираме пържолките залети със соса.
  • Гарнитурата е по желание.
  • Обикновено ястията с червено вино не стават много красиви накрая,затова трябва да имат нещо цветно за гарнитура.Аз задушавам в малко масло зеленчуци,които преди това съм приготвила на пара.Може да ги сервирате и върху картофено пюре.


За сладки приказки и разходки,заповядайте при мен и във Фейсбук:

Няма коментари:

Публикуване на коментар