Страници

понеделник, 4 януари 2016 г.

Печени картофки с къри


Печените картофки сами за себе си са много вкусни,но със щипка къри стават вълшебни.

Какво е необходимо:
  • картофи - около килограм
  • зехтин - 2/3 кафяна чаша
  • сол - 1 препълнена чаена лъжичка
  • къри - 1 супена лъжица (ако обичате по наситен вкус и аромат,може и повече)
  • Включвате фурната на 230-250 градуса,аз включвам и вентилатора.
  • Почиствате и нарязвате картофите на резени.
  • Нареждате ги в тавичка върху готварска хартия.
  • Поръсвате със сол,зехтин и къри и разбърквате добре всичко.Ако ви е по удобно,може да ги разбъркате отделно в купа и тогава да ги изсипете в тавата.
  • Слагате във фурната и печете 20 минути или до омекване (различните сортове картофи имат различно време на опичане)
  • Печете ги докато получите прегоряла коричка.


С червени картофи,които вече са ми фаворити с тяхната естествена сладост:




Ако рецептите,които споделям и попътните истории,които разказвам ви харесват,заповядайте и във Фейсбук страничката на блога,където се случват много повече рецепти и истории:

Няма коментари:

Публикуване на коментар