Влизам в супермаркета с обичайния си списък за покупки в главата и докато минавах покрай рафтовете с мариновани риби погледа ми падна върху едни бурканчета с малки рибки.Тези рибки присъстваха в детството ми във вид на салата с много лук и реших да взема едно бурканче за проба.
В къщи реших да разнообразя добрата стара салата "Перла" като добавя още нещо.Резултата беше повече от добър.
Може да се остави във вид на салата или да се направят хапки.
Може да се остави във вид на салата или да се направят хапки.
Какво е необходимо:
- маринована копърка(обикновено в/у бурканчетата пише "Перла",а при нас я има и като "Сливенски перли") - 200 грама
- червен лук - 1 глава
- печени червени чушки - 3 броя
- резене (някъде го наричат фенел) - половин глава
- зехтин и оцет на вкус
- Отцеждаме рибките от олиото в бурканчето.Ако ви харесва използвайте него,вместо зехтин
- Нарязваме лука,резенето и чушките на ситно.Ако нямате резене,може и без него.На мен ми беше останало и го прибавих.С анасоновия му аромат стана доста добре,но ако не го харесвате,само лук и чушки са достатъчни.
- Смесваме всичко,овкусяваме със зехтин и оцет,разбъркваме и оставяме в хладилника.
Сервирах салатата върху хапки.Нарязваме една франзела,нареждаме от нарязаните лук,резене и чушка като ги притискаме и върху всяка хапка завиваме по една рибка.Получи се идеално,защото цялата прелест попада в устата ви на един път и не пропускате нито една съставка и аромат от салатата.
Ако рецептите,които споделям и историите,които разказвам Ви харесват,заповядайте и във фейсбук страничката на блога:
https://www.facebook.com/zakakvotoidae/
https://www.facebook.com/zakakvotoidae/
Няма коментари:
Публикуване на коментар