Италианската храна е една от най-вкусните на света.Пиците,пастата,антипастата са само малка част от италианските вкусотии,които всеки трябва да опита.Има традиционни рецепти,но има и много възможности за импровизация.Важното е да имате нужните продукти и подправки.Резултата винаги е впечатляващ,а ароматите в кухнята ви карат да възкликвате mamma mia.
Така се случи,че имах едно бурканче сушени домати в зехтин и от известно време се чудех как да го приложа.Ето какво се получи:
Какво ви е необходимо за три порции:
- пилешки гърди/пилешко филе - 3 броя (моите общо са около 500 грама)
- моцарела - 300грама
- сушени домати от бурканче със зехтин (моите са от полусушените,но и със съвсем сушени ще стане приказно)
- босилек
- сол
- С остър нож разрязваме филето на половина,но не до края.
- Посоляваме добре филенцата и отвътре и отгоре.
- Във всяко поставяме филийки моцарела и сушени доматки.Някои си имат подправки в бурканчето,както и скилидки чесън понякога.Сложете и чесънчетата,ако има.
- Поръсете с босилек.
- Нареждаме напълнените филета в съд за печене плътно едно до друго.Така няма нужда да се зашиват.
- Поливаме ги с две-три супени лъжици от зехтина на сушените домати.
- Нареждаме моцарела и отгоре.
- Няма нужда да се налива течност,защото моцарелата си пуска и се получава разкошно ароматно сосче,което прави и пилешкото сочно.
- Печем на 200 градуса около 30-35 минути или докато всичко се разтече и запече.Когато забодеде с нож,той трябва да влиза без натиск в месото.
- Сервирайте пилешките филета топли.
Няма коментари:
Публикуване на коментар